LYS tamamlandı

LYS tamamlandı

LYS maratonunun son oturumu olan LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) bugün tamamlandı. Sınav saat 10.00’da başladı. Adaylar sınavda ter dökerken aileleri ise dışarıda ter döktü

Sınav sabahı adaylar ve aileleri, 09.45 kuralına takılmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinde yerlerini aldı. TS puan türüyle tercih yapacak öğrencileri daha çok alakadar eden LYS-3 (Edebiyat-coğrafya) saat 10.00’da başladı. Adaylar ve aileleri sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri merkezlerde yerlerini aldılar. ÖSYM’nin bu yıl ilk kez uygulamaya başladığı 09.45 kuralı nedeniyle adaylar ve velileri temkinli davranarak sınav merkezlerine erken geldi. Yine de sınava son dakikada yetişenler oldu.

833 BİN ADAY BAŞVURDU

En geniş katılımlı ikinci sınav olan LYS-3’te 832 bin 994 aday, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 testlerini yanıtladı. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru ve 85 dakika cevaplama süresi verilirken,Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru için 35 dakika cevaplama süresi verildi. Her bir testin soru kitapçıkları ayrıydı. Tek cevap kâğıdı kullanıldı. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileler dışarıda dua ederek çocuklarını bekledi. Öğrenci velisi Ahmet Yetkin heyecanlı olduklarını söyleyerek, “İnşallah tüm adaylar güzel bir sınav geçirirler. 9.45 kuralı olduğu için okula erken geldik” derken veli Musa Aslan ise, “Oğlum bu sınava çok çalıştı, erkenden geldik sınav yerine. Allah emeklerini ziyan etmesin, hayırlısı olur inşallah” şeklinde konuştu.

3 AÇIK UÇLU SORU

Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 2 soru, Coğrafya-1 Testinde 1 soru, açık uçlu oldu. Adaylar bu soruların cevabını cevap kâğıdının ilgili alanında yazıp ve kodladılar. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacak. Adaylar, LYS-3’te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı Testi) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamadılar.

10-11 Haziran’daki LYS-4 (Sosyal Bilimler) ve LYS-1’in (Matematik), 17 Haziran’daki LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5’in (Yabancı Dil) ardından LYS-3’ün bitmesiyle, LYS maratonu tamamlanmış oldu.

Salih ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.