Lüks araçlar hizmet için kullanılmakta

Lüks araçlar hizmet için kullanılmakta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kendi bünyesi ve bağlı kuruluşları İSKİ ve İETT’deki kiralık araçlarla ilgili haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada; "Araçlar hizmet için kullanılmaktadır" denildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2018'de 1717 araç kiraladığı ve 124 yöneticinin bulunduğu belirtilen İSKİ’de 874 makam aracı olduğu iddia edilmişti. 

İBB yaptığı yazılı açıklamada, "Bu iddiaların tamamı bilinçli bir çarpıtma ile kamuoyunda algı oluşturmak için ortaya atılan iftiralar bütünüdür." diye savunulan açıklamada, "İBB bünyesinde 643 yöneticiye karşılık 1717 makam aracı ifadesi gerçek dışı olup, İBB’de makam aracı olarak hizmet veren toplam araç sayısı 120’dir. Bu rakama yurt içi ve yurtdışından gelen misafirler için kullanılan araçlar da dahildir." denildi. 

Açıklamada, şöyle dendi: 

"1- İBB araç kiralamaları hakkında; “İBB’nin 1717 tane araba kiraladığı” ve bu sayılara bakarak da “Büyükşehir’de her 8 kişiye 1 kiralık araç düşüyor…” yorumlarına yer verildiği, daha da ileri gidilerek bu araçların bir kısmının sivil toplum kuruluşlarında olduğu iftirası haberleştirilerek “İBB’de 1717 araçlık saltanat” başlıkları atılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5 bin 461 kilometre yüzölçümü ve 16 milyona yakın nüfusu ile 7/24 yaşayan ve dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul’da yılın 365 günü 24 saat kesintisiz hizmet için çalışan ve İstanbul’un her noktasına alt yapıdan üst yapıya; hayatın her alanında sadece bu ilde yaşayanlara değil yurt içi ve yurtdışından her gün bu şehre gelen yüzbinlerce ziyaretçiye de hizmet götüren ve herkesin bildiği gibi yerel yönetim alanında örnek çalışmalara imza atan kurumdur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum