Lufthansa Pilotları Perşembe Günü Yeniden Greve Gidiyor

Lufthansa Pilotları Perşembe Günü Yeniden Greve Gidiyor

Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotları Perşembe günü dördüncü kez greve gidiyor. Pilotlar Birliği Sendikası Cockpit’in (VC) açıkladığı grev Almanya’nın en büyük, Avrupa’nın ikinci en büyük hava alanı olan Frankfurt Havalimanı’nda...

Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotları Perşembe günü dördüncü kez greve gidiyor. Pilotlar Birliği Sendikası Cockpit’in (VC) açıkladığı grev Almanya’nın en büyük, Avrupa’nın ikinci en büyük hava alanı olan Frankfurt Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

Ağustos ayı sonundan itibaren dördüncüsü yapılacak olan grev bu sefer saat 09:00 ile 17:00 arasında uzun seferler alanında yapılacak. Cockpit Sendikası, yaşanan uzlaşmazlık konusunda Lufthansa yönetiminin hiç bir geçerli uzlaşma önerisi sunmadığını, bunun da kendilerini yeni grevlere gitmeye zorladığını savunuyor.

Cockpit, “Sendikamız her zaman uzlaşmaya, grevden dönmeye hazırdır.” dedi. Lufthansa basın sözcüsü Thomas Jachnow ise Perşembe günü için açıklanan grevi “absürt” olarak nitelendirdi. Jachnow, “Bizim bugün pilotlar sendikasına somut bir geçiş süreci önerisi sunacağımız açıklanmıştı.” dedi.

Pilotlar, belli şartlarda pilotlara daha erken emeklilik hakkı verilmesi için mücadele veriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.