'Lozan Türkiye'nin tapu senedidir'

'Lozan Türkiye'nin tapu senedidir'

CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, son günlerde Lozan’la ilgili yapılan tartışmaları değerlendirerek, Lazon Antlaşması'nın Türkiye’nin tapu senedinin olduğunu söyledi.

CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, son günlerde Lozan’la ilgili yapılan tartışmaları değerlendirerek, Lazon Antlaşması'nın Türkiye’nin tapu senedinin olduğunu söyledi. Mehmet Ali Ünal, ülkemizin çözülmesi gereken sorunlarının bir tarafa bırakarak gündem değiştirilmek amacıyla Lozan’ın birileri tarafından tartışmaya açıldığını belirterek; “Ülkemizde üstüne sorunlar varken, bu kadar işsizlik, bu kadar yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken, söylendiği gibi hiçte iyi gitmeyen bir ekonomi varken bütün bu sorunların çözümü beklerken ortaya Lozan atılıyor. Bu Türkiye’nin gerçek gündeminden uzaklaştırılmak için yapılıyor. Oysa Lozan birilerinin dediği gibi değil de,  Türkiye’nin tapu senedidir” diye konuştu.

CHP’nin Lozan’ı savunduğunu dile getiren Mehmet Ali Ünal, “Biz ülkemizi, insanımızı ve tarihimizi seviyor ve gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik, etmeyeceğiz. Gelinen noktada ülkemizin sorunları giderek artarken, işi gücü bıraktık, Türkiye’yi gerçek gündemden uzaklaştırmak için Lozan’ı tartıştırıyorlar. Lozan Antlaşması Türk zaferini hukuken onaylatan, uluslararası topluma çetin görüşmelerle kabul ettiren zorlu bir sürecin mükâfatıdır.  Kurtuluş yıllarında Türk milletinin tarihi dirilişini emperyalist devletlerinin alnına Lozan’da kazıdık. Milletimizin onuru ve şerefi layıkıyla savunuldu. Bunun böyle bilinmesi gerekir. İçinde bulunduğumuz süreçte ülkemizin birlik ve beraberliğine ne kadar çok ihtiyacımız olduğu ortadadır. Onun içinde birlik ve beraberliğimizden ne olursa olsun taviz vermeyeceğiz. Biz her zaman Lozan’ı savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz. Çünkü Lozan Türkiye’nin tapu senedidir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.