Lothar Matthaus: Del Bosque'nin Aldığı Paraya 10 Sene Antrenörlük Yapardım

Lothar Matthaus: Del Bosque'nin Aldığı Paraya 10 Sene Antrenörlük Yapardım

Almanya'nın efsanevi futbolcularından Lothar Matthaus, Yıldırım Demirören'in Beşiktaş Kulübü başkanlığı döneminde teklif aldığını belirtti. Matthaus, siyah beyazlıların o dönem İspanyol teknik adam Del Bosque'yle anlaştığını, kendisinin...

Almanya'nın efsanevi futbolcularından Lothar Matthaus, Yıldırım Demirören'in Beşiktaş Kulübü başkanlığı döneminde teklif aldığını belirtti. Matthaus, siyah beyazlıların o dönem İspanyol teknik adam Del Bosque'yle anlaştığını, kendisinin ise anlaşılan ücretle 10 yıl antrenörlük yapacağını söyledi.

Spor giyim markası PUMA, global multi-medya pazarlama kampanyası Forever Faster'ın tanıtımını Almanya'nın efsanevi futbolcularından Lothar Matthaus'un katıldığı organizasyonla gerçekleştirdi.

Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilen lansmana PUMA Türkiye Pazarlama Müdürü Gökçe Özer, efsanevi Alman futbolcu Lothar Matthaus ve teknik direktör Hikmet Karaman katıldı.

Soru cevap kısmında birbirinden ilginç açıklamalarda bulunan Lothar Matthaus, hayatından çok memnun olduğunu belirterek, "Dünyanın en hızlı ekibinin üyesiyim. Televizyonda harika bir işim var. Başarılar elde etmek için ciddi bir ekiple yola çıkmak için iyi bir teklif gelire Türkiye'de çalışmaya hazırım. Özellikle İstanbul kulüplerinde olabilir." ifadelerini kullandı.

Macaristan Milli Takımı başında görev yaptığı dönemlerde Beşiktaş'tan teklif alıp almadığı yönündeki bir soruya efsanevi futbolcu, "Beşiktaş'la iletişim halindeydik. Eski Beşiktaş Başkanı, şimdiki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşme halindeydik. Bayağı da ilerlemiştik; ama sonra Del Bosque'yi aldılar. Bayağı da tuzluya çıktı. O paraya ben 10 yıl antrenörlük yapardım." cevabını verdi.

"TÜRKİYE'DE FUTBOLUN SEVİYESİ TARAFTARLARIN COŞKUSU KADAR OLSA TÜRKİYE, DÜNYA ŞAMPİYONU OLUR"

Lothar Matthaus, Türk futboluna büyük saygı duyduğunu belirtti. Türkiye'de ve Almanya'da çok sayıda Türk dostları olduğunu anlatan Matthaus, şöyle konuştu:

"Sadece Türk Milli takımı'nı değil. Kulüp takımlarını da takip ediyorum. Türk futboluna büyük saygı duyuyorum. 5-6 yıl önce Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bir maç izledim. Dünya çapında, sadece seyirci olarak değil çok maç izledim; ama o maçtaki atmosferle daha önce karşılaşmamıştım. Benim Türk futbolu için dileğim sadece atmosferin iyi olması değil, başarıların da bunları izlemesi. Türk futbolunun seviyesi, taraftarların gösterdiği coşku seviyesinde olsaydı, Türkiye dünya şampiyonu olurdu."

Türk kökenli olup da Almanya'da forma giyen futbolcular hakkında da konuşan Matthaus, "Bütün oyuncuların forma seçimi kendilerine bırakılmalı. Türkiye'de kökleri olan birçok furbolcu Almanya'da doğup, büyümüştür. Bu sayede de hangi milli takımda oynamayı istiyorsa onu seçme hakkı var ve olmalı. Almanlar olarak, Mesut Özil gibi bir oyuncunun Alman Milli Takımı'nı seçmesinden mutluyuz. Çünkü çok özel bir futbolcu." diyerek, şöyle devam etti:

"Almanya'da doğmuş, futbola başlamış ama Türkiye'de futbola devam eden birçok futbolcu var. Bunların kişisel kararlar olduğunu düşünüyorum. Bu kararı vermenin kolay olduğunu düşünmüyorum. Oldukça zorlanıyorlar. Alman milli takımı ile maça çıkıyor ama milli marşa eşlik etmiyor. Çünkü kökleri burada. Yabancı kökenlere sahip olan oyuncuları Alman Milli Takımı'na entegre edebilmekten dolayı memnunuz. Koşullar çok değişti.

Almanya'da tek ilke geçerli o da kim başarılıysa o öne çıkmalı. Aileleri başka ülkeden gelen futbolcular, daha başarılı olduğu için ön plana çıktı. Ama bu Almanya'ya has bir durum değil. Tüm dünyada böyleydi. Biz de bu fırsattan faydalandığımız için memnunuz. Milli takımımızda oynayan yabancılar için utanacak değiliz. Bundan dolayı memnunuz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.