Loras Sosyal Tesisi hizmete açıldı

Loras Sosyal Tesisi hizmete açıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Loras Mahallesi'ne kazandırılan sosyal tesis düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Meram Belediyesi tarafından Loras Mahallesi'nde yapımı tamamlanan sosyal tesisin açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, kamu kurum ve kuruluşları ile STK'ların yöneticileri, teşkilat mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklâl Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk konuşmayı yapan Loras Mahalle Muhtarı Ahmet Akçay, mahallelerine yaptığı güzel hizmetlerden dolayı Başkan Toru'ya şükranlarını sundu.

"Kronik sorunlara neşter vuruyoruz"

Meram Belediyesi'nin son dönemde kat ettiği mesafeye dikkat çeken Başkan Toru, "2014 yılından bugüne kadar hizmetleri yapmada zorlanan bir belediyeden, mali disiplinini sağlamış, kaynaklarını etkin ve verimli kullanan, kurumsallaşmasını tamamlamış, Meram'ın kronikleşmiş sorunlarını çözen bir belediye haline geldik. 2 yılda 60 mahalleyi kapsayan 44 milyon metrekarelik alanda imar revizyonu yaptık. Meram'ın gelişmesi için bu şarttı. Konya merkezde en büyük değişim ve dönüşüm hamlesini başlattık. Maaşları ödeme noktasında sıkıntı çeken bir belediyeden; sadece bir dönüşüm bölgesinde 50 milyonluk kamulaştırma yapan, bir yılda 100 milyon TL değerinde asfalt döken bir belediye haline geldik" dedi.

"Komşuluk ilişkilerine vesile olacak"

Açılışını yaptıkları sosyal tesisin, vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracağı ve sosyal yaşamlarına katkı sağlayacağını dile getiren Toru, "Mahallemizdeki nişan, düğün vb. çok amaçlı toplantılar bu tesiste yapılabilecek. Ayrıca kadınlarımızın birlikte oturabilecekleri, eğitim alabilecekleri bir salon; yine emeklilerimiz ve beylerimiz için ayrı bir salon ve muhtar ofisimizle birlikte inşallah bu bölgeye uzunca yıllar hizmet edecek. Bu projeye sadece bir yatırım olarak bakmıyor; günümüzde bozulan komşuluk ilişkilerine vesile olacak bir proje olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Büyük Türkiye'nin yeniden doğuşuna şahitlik ettiğimize dikkat çeken Başkan Toru, konuşmasını şöyle tamamladı: "16 Nisan 2017 tarihinde cemrenin düşmesiyle beraber Türkiye yeni bir mutluluğu yaşayacak. 17 Nisan'a; ileriye umutla bakan, 2023 hedeflerine gerçekleştirme yolunda hızla ilerleyen bir Türkiye olarak uyanmış olacağız. Milletimiz sağduyusu her zaman galip gelecektir. Vereceğimiz her bir "Evet" oyu devletimizin bekasının garantisi olacaktır. Çünkü biz biliyoruz ki milletimiz asla yanılmaz. Önce Allah'a sonra sizlere güveniyoruz. Milletimiz bugüne kadar nasıl yanılmamış, mühendislik oyunlarını nasıl bozmuşsa bundan sonra da hükümetimize ve devletimize kurulan tuzakları boşa çıkaracak, çocuklarının özgür bir ülkede huzur içinde yaşaması için gereken desteği verecektir."

"Korkunun ecele faydası yok"

AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, "Türkiye'yi durdurmak için terör örgütlerine kucak açanlar var. Geçen hafta farklı Avrupa ülkelerinde bakanlarımıza yapılanları gördünüz. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye'nin yükselişine engel olamayacaklar. Ülkemizin dev projeleri hayata geçirmesinden, referandumdan "evet" çıkacak olması ve daha pek çok şeyden korkuyorlar. Öncelikle kendi coğrafyasında söz sahibi olacak, tüm dünya mazlumları için adaletle hükmedecek ve onlara sahip çıkacak güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Ancak akıllarına şunu iyi yazsınlar; korkunun ecele faydası yok" diye konuştu.

"100 yıllık tarihin başlangıcı olacak"

AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş ise, "Önümüzde zor bir seçim var. Tabiatı gereği tüm seçimler zordur. Ama bu referandum hepsinden farklıdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık tarihinin yeniden yazılma tarihinin başlangıcı olacaktır. Geriye dönüp baktığımız Türkiye ne zaman iyi bir şey yapmak istese hep engel oldular. En önemli engel de kendi köklerimizden, bin yıllık tarihimizden koparmaları. İnşallah 16 Nisan, yeniden köklerimize döneceğimiz tarihin başlangıcı olacaktır" dedi.

"Referandum çok önemli"

Alışılmışın dışında, kalıpların dışında, cesaretli ve emin adımlarla Konya'nın merkezinde kanayan bir yara olan Şükran Mahallesi'nde dönüşüm çalışmaları başlattığı için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu tebrik ederek konuşmaya başlayan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, 16 Nisan'da yapılacak referandumun önemine dikkat çekerek şunları kaydetti: "Cumhuriyet tarihinde 16 Nisan'la beraber 7. halk oylamasını yapacağız. Bu referandum yapısal değişiklikleri kapsaması nedeniyle en önemli referandumlardan biri. Alışılmışın dışına çıkmak, reform yapmak gerçekten zor iş. Çok güzel bir söz var; "İdare-i maslahatçılar hiçbir zaman esaslı reform yapamaz" diye. Nasıl ki dünya büyürken, gelişirken, değişirken, yenilenirken, teknolojik olarak ilerlerken biz de yerimizde sayamayız. Bizim de sistemimizi değişen ve gelişen ülkelerin sistemine uydurmak gerekliliği var. 16 Nisan'da inşallah biz bunu gerçekleştireceğiz."

Konuşmalardan sonra protokol mensupları dualar eşliğinde tesisin açılış kurdelesini kesti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.