Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson'a Aşure İkram Edildi

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson'a Aşure İkram Edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Büyükşehir Belediyesi’nde her yıl Muharrem ayında düzenlenen geleneksel aşure ikramı, şehrin büyükşehir belediye binasında yapıldı. Sosyal toplum derneği Dialogue Society’nin düzenlediği aşure...

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Büyükşehir Belediyesi’nde her yıl Muharrem ayında düzenlenen geleneksel aşure ikramı, şehrin büyükşehir belediye binasında yapıldı.

Sosyal toplum derneği Dialogue Society’nin düzenlediği aşure ikramı, Londra Büyükşehir Belediyesi’nin her ay yaptığı ‘Başkan’a Sorular’ oturumunun ardından gerçekleşti. Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson, Büyükşehir Belediyesi Alt Kurul üyeleri ve belediye çalışanlarının katıldığı etkinlikte toplam yüz kişiye aşure ikramı yapıldı.

Başkent Londra’da, aşurenin her yıl gönüllüler tarafından ikram edildiğini öğrenen Londra Büyükşehir Belediyesi encümen üyeleri ve çalışanları yapılan faaliyeti, insanları birbirine yakınlaştıracak ve komşuluk ilişkilerini arttıracak bir toplum hareketi olarak değerlendirdi.

İngiltere’de ‘Nuh’un Puding’i olarak da bilinen aşurenin hikayesinin çok etkileyici olduğunu vurgulayan kurul üyeleri, Londra'nın dünyanın en çok kültürünü bir arada bulunduran kent olduğunu ve böyle bir etkinliğin burada düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.