Lokman Kırcılı: Operasyonlar Güneydoğu'daki Güvensizlik Ortamını Örtmeye Yönelik

Lokman Kırcılı: Operasyonlar Güneydoğu'daki Güvensizlik Ortamını Örtmeye Yönelik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı operasyon sonrası hakkında gözaltı kararı verilen Lokman Kırcılı teslim oldu. Kırcılı, bu operasyonlarla 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ve Güneydoğu'da oluşan güvensizlik ortamı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı operasyon sonrası hakkında gözaltı kararı verilen Lokman Kırcılı teslim oldu. Kırcılı, bu operasyonlarla 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ve Güneydoğu'da oluşan güvensizlik ortamı gibi bir kısım olumsuz gelişmelerin örtülmeye çalışıldığını söyledi.

Lokman Kırcılı, teslim olmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yapmış oldukları bütün dinlemeler hakim kararı ile yasaların verdiği yetki çerçevesinde olduğunu belirten Kırcılı, "Biz şu an yasa dışı dinleme ile suçlanıyoruz. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Yapmış olduğumuz bütün dinlemeler hakim kararı ile yasaların bize verdiği yetki çerçevesinde olmuştur. Ne yazık ki hakim kararı ile alınan bu kararlar şu an yetkisiz kişilerce sorgulanmaktadır. Türkiye’de mahkeme kararlarını kimlerin denetleyeceği ortadadır. Dinleme kararını hakim tarafından denetleyecek birim Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı(TİB)’dır. Bu denetlemelerde yapılmıştır yasalara uygun olduğu için bu çalışmalar yürütülmüştür. Ne yazık ki şu anada müfettişler tarafından bu yapmış olduğumuz dinlemeler yetkisiz bir şekilde incelenmektedir. Bununla ilgili savcılıkta soruşturma yürütülmektedir ve operasyon yapılmaktadır. Bunların hepsi bu soruşturmalar bu operasyonlar hukuksuz bir şekilde yapılmaktadır. Çünkü hakim kararını denetleyecek bir mekanizma değildir. Bu hukuksuz operasyonun bir gün döneceğine inanıyorum. Bu hukuksuz operasyon ve soruşturmalara alet olanların hukuk önünde bir gün mutlaka hesap vereceklerine inancım tamdır. Bir kısım medya tarafından yapılmış olan manşetlerle bir algı operasyonu yürütülmektedir. Bunun neticesinde hep birlikte ağır bedelini göreceğiz. Unutulmamalıdır ki algılar geçici hukuk kalıcıdır." dedi.

Bu operasyonlarla 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ve Güneydoğuda oluşan güvensizlik ortamı gibi bir kısım olumsuz gelişmeler örtülmeye çalışıldığına işaret eden Kırcılı, usulsüz ve hukuksuz yürütülen bu operasyonlarla ciddi boyutta güvenlik açığı oluşturulduğuna dikkat çekti. Kırcılı, "Yakın zamanda 37 ilimizde 40 vatandaşımızın ölümüne sebep olan olaylar aslında bu güvenlik açığının boyutunu ortaya sermektedir. Her güvenlik riski oluştuğunda birilerine koşarak gidip bu olayları durdurun mu diyeceğiz. Devleti ve bu güvenlik güçlerini bu duruma düşürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu güvenlik açığı uyuşturucu terörle mücadele ve asayiş olaylarında patlamalara neden olacaktır ve bunu hep birlikte maalesef göreceğiz. Bu soruşturma ve operasyonlarla uyuşturucu ve organize suçlar terörle mücadele ve istihbarat ihtiyacını neredeyse tek başına sırtlayan İstihbarat Daire Başkanlığı adeta felç edilmiştir. İstihbarat Daire Başkanlığı hiçbir zaman yaptığı çalışmaları kendi başına yapmamış hiyerarşik üstlerinin bilgisi ve talimatları ile yürütmüştür. Şu da bilinmelidir ki yapılan bu operasyonlar bizim vatan millet sevdamızı etkilemeyeceği gibi İstihbarat Daire Başkanlığı ve Emniyet Teşkilatının etkisizleştiremeyecek ve bitiremeyecektir." ifadelerini kullandı.

"CASUSLUKLA İLGİLİ EN UFAK BİR DELİL YOKTUR"

Casuslukla ilgili en ufak bir delil olmadığını belirten Kırcılı, bu operasyonların hırsızlık ve yolsuzlukları örtmeye yetmeyeceğini söyledi. Kırcılı, "Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü ve hakkı yoktur. Aksine bütün bu çalışmalar bizim çalışma aşkımız ve şevkimizi kamçılamaktadır. Dosyaya baktığımızda casuslukla suçlanıyoruz. Operasyon dosyasında savcılar tarafından talimatla hazırlanan yanlı soruşturma dosyasının başka bir delil yoktur. Sadece savcılıkla ilgili müfettişlik tarafından talimatla hazırlanan yanlı raporla bulunmaktadır. Casuslukla ilgili en ufak bir delil yoktur biz casusu değil casus avcısıyız. Milletin malını gasp edenler milli güvenliğimizi riske atanlar vatanın bölünmesinin önünü açanlar emniyet teşkilatından ve istihbaratından korkmaktadır. Korkmaktan da haklıdırlar çünkü bu teşkilat küllerinden yeniden doğacaktır ve bütün bu zulmün ve haksızlığın hesabını soracaktır."

"EMNİYET VE İSTİHBARATA YAPILAN OPERASYONLAR KURULMAK İSTENEN KÜRDİSTAN’IN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIR"

Kırcılı, Emniyet ve İstihbarata yapılan operasyonlar sonucunda kurulmak istenen Kürdistan’ın önü açıldığına işaret ederek bunun bedelinin ülkeye çok ağır olacağını ifade etti. Kırcılı, ’’Ergenekon ve darbe soruşturmalarını yürüten terör eylemlerini önleyen ve meydana gelen terör olaylarını çok kısa sürede aydınlatan uyuşturucuda mücadelede rekor kıran İstihbarat Daire Başkanlığı önceki yıllarda hiç olmadığı kadar KCK operasyonlarında başarılar elde etmişti. Fakat bu çalışmaları yürütenler bugün cezalandırılmaktadır. Emniyet ve İstihbarata yapılan bu operasyonlar sonucunda maalesef üzülerek söylüyorum kurulmak istenen Kürdistan’ın önü açılmıştır. PKK, El-Kaide, darbe operasyonlarını yapanlar cezalandırılırken Hizbullahçılar, PKK ve El-Kaide’nin IŞİD’ in önü açılmıştır. Çünkü polisler adeta linç edilmiş ve çalışamaz hale getirilmişken terör örgütlerinin önü açılmıştır. Maalesef bunun bedeli ülkemize çok ağır olacaktır. Polisle istihbaratımızın çalışmaları hırsızlık ve yolsuzluk yapanları bölücü terör örgütünü ve darbecileri rahatsız etmiştir. Bugün bu operasyon bu koalisyon tarafından desteklenmektedir bu bizim için şereftir. Darbeciler KCK’ lılar ve suçlular dışarı çıkarılırken operasyon yapan şerefli Türk Polisi içeriye atılmaktadır. Pişman mısınız diye sorabilirsiniz kesinlikle hayır imkan olsa gözümü kırpmadan yine aynı çalışmaları yaparım. ‘’ şeklinde konuştu.

''BİZ SADECE YASALARIN BİZE VERMİŞ OLDUĞU GÖREVLERİ YAPTIK''

Basın mensuplarını sorularını da cevaplayan Kırcılı bir basın mensubunun "Milleti ve Milletvekillerini ya da sivil toplum örgütlerindeki bazı kişileri illegal olarak dinlediniz mi? Dönemin Başbakanı Erdoğan ve Yalçın Akdoğan size illegal olarak bazı kişileri dinlemeniz yönünde bir talimat oldu mu ve siz bu talimatları yerine getirdiniz mi?" yönelik sorusunu ise Kırcılı, şöyle cevapladı: "Öncelikle ben hükümet karşıtı ve darbe çalışmalarını yürüttüğüm için Sayın Başbakan ile hükümetle çok yakın çalışmalar içerisinde bulundum. Fakat bizim kendimize göre kırmızı çizgilerimiz vardı. Hiçbir zaman emredersinizci olmadık ne denilse onu yapmadık. Biz sadece yasaların bize vermiş olduğu görevleri yaptık. Yerine göre bize bir takım olumsuz talepler geldiğinde de kesinlikle bunları ret etmişizdir. Hiçbir zaman maddi makam mevki bir beklenti içerisinde olmadık. Sadece bu vatana millete olan sevdamızla bu millete hizmet etmeye çalıştık. Dinlemelerle ilgili kesinlikle yasadışı usulsüz hiçbir şey yoktur. Müfettişler yapılan incelemelerde bunu zaten bulmadılar. Savcılık incelemesinde de ortaya konulan hiçbir şey yoktur."

"BİLDİĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR"

Bir basın mensubunun, "Siyasilerle ilgili bildikleriniz yüzünden gözaltına alındığınız ve susturulmaya çalışıldığınız yönünde iddialarda var. Ne biliyorsunuz gözaltına alındıysanız bu bildiklerinizi kamuoyuyla paylaşacak mısınız?" ilişkin sorusuna ise Kırcılı, "Türkiye’de hukuk yerine oturduğu zaman bir kısım şeyler daha iyi anlaşılacağı zaman bir kısım açılımlar olabilir daha değişik şeyler paylaşılabilir şu an çok fazla detaya girmek istemiyorum. Ama şu var tabi ki ben uzun yıllar 4-5 tane Daire Başkanı değiştiği halde İstihbarat Daire Başkanlığında çalıştım. Ülke gündeminde çok önemli soruşturmaları yürüttüm bildiğimiz çok şey var bunu zaman içerisinde gerek adli birimlerde gerek milletimizle paylaşacağız. Hiç kimseden korkumuz yok endişemiz yok sadece yeri ve zamanında adım atmasını düşünüyorum." diye cevap verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.