Living Lab’da, Android Programlama Eğitimi

Living Lab’da, Android Programlama Eğitimi

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi (Living Lab)’nde ‘Android Programlamaya giriş’ eğitimi verildi.Temel seviyede programa bilgisine sahip olan 15 yaş üstü vatandaşların yer aldığı eğitimlere katılanlar arasında öğretmen de var,...

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi (Living Lab)’nde ‘Android Programlamaya giriş’ eğitimi verildi.

Temel seviyede programa bilgisine sahip olan 15 yaş üstü vatandaşların yer aldığı eğitimlere katılanlar arasında öğretmen de var, Diyarbakır’dan gelen üniversite öğrencisi de. Başakşehir Living Lab Merkezi’nde devam eden eğitimler 3 gün sürecek.

Başakşehir Belediyesi Living Lab tarafından düzenlenen ve Turkcell eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerin ilk gününde öğrenciler, Temel Java programlama eğitimi, ikinci gün Android eğitimi, son gün ise geliştirilen programları markete koymayı öğrendiler. Eğitimlere temel seviyede yazılım bilgisine sahip 25 kişi katıldı.

Turkcell, ‘Geleceği Yazanlar Projesi’ Ürün yöneticisi Mehmet Aca, eğitimlerle ilgili bilgiler aktardı. Aca, "Geleceği Yazanlar Sosyal Sorumluluk projemiz kapsamında üniversitelerde eğitimler veriyorduk. Başakşehir Living Lab’dan teklif gelmesi üzerine burada 3 günlük bir eğitim veriyoruz. Amacımız gençlerimize mobil uygulamalar geliştirme alanında destek vermek. Bu eğitime katılanlar temel seviyede yazılım bilgisine sahip olan kişiler. 15 yaşından büyük yazılıma ilgi duyan herkese açık kursumuz. 3 günün sonunda kendi programlarını geliştirip markete koyabilecek seviyeye gelecekler. Talep olursa programı tekrar etmeyi düşünüyoruz. Bu yaşayan bir platform öğrenciler kendilerini daha da geliştirmek isterlerse bizim portalımızdan devam edebiliyorlar." dedi.

Android eğitimine katılan Bilgisayar öğretmeni Huriye Geçer, "Daha önce Java programını görmemiştim. Dün bu programın temel eğitimini almış olduk. Bugünde Android programlama konusunda bir eğitim alıyoruz. Başakşehir Belediyesi’nin böyle bir yer açması ve böyle faydalı eğitimler vermesi çok güzel. Ben öğrencilerimi de buraya yönlendirdim, eğitimler aldılar. Çocuklarında yararlanabileceği aktiviteler yapılıyor burada. Living Lab Türkiye genelinde yayılsa çok güzel olur." diye konuştu.

Diyarbakır’dan eğitim için Ali Mesut Karadeniz de "Dicle Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Bölümü'nde okuyorum. Ben ilk defa Living Lab gibi bir yapı gördüm, her şey elektronik, saksılar bile. Üst düzey teknolojik standartlara sahip bir yer. Eğitim ve çalışma için çok güzel bir ortam. Bu eğitimi bitirme ödevim için kullanmayı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.