Listede Konyalı 8 isim kurucular kurulunda

Listede Konyalı 8 isim kurucular kurulunda

Eski Başbakan ve AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, uzun bir süredir açıklanması beklenen yeni partisini Ankara'da ilan etti.

Partinin kurucular kurulunda Konya'dan 5 isim yer alırken, aslen Konyalı olup da başka şehirlerden kurucular kurulunda ismi yer alanlar da oldu. Yeni partinin ismi "Gelecek Partisi" olarak açıklandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı olarak ilk konuşmasını yapan Davutoğlu "Arkadaşlarımızla birlikte tarihin ve milletimizin önündeyiz. Bütün baskılara ve oluşturulmaya çalışılan korku atmosferine rağmen ülkemize müreffeh bir gelecek çizmek için bir araya geldik” dedi. Gözler Davutoğlu'nun memleketi Konya'ya çevrildi. Kurucular Kurulunda yer alan isimlere bakıldığında da Konyalı isimlerin sayıca çoğu ile göre daha fazla olduğu gözlemlendi.

KONYA LİSTESİNDEN 5 İSİM KURUCULAR KURULUNDA

Partinin kurucular kurulu da kamuoyu ile paylaşıldı. Partinin kurucular kurulunda Konya'dan 5 isim yer alırken, aslen Konyalı olup da başka şehirlerden kurucular kurulunda ismi yer alanlar da oldu. Bir dönem AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten, daha sonra partinin ilkelerinden koptuğunu dile getirerek istifa eden Musa Arat, 26. dönem AK Parti Konya Milletvekilliğini yapan ve ardından yine partinin tek adama teslim edildiği ve ilkelerden kopuş olduğunu gerekçe göstererek partiden istifa eden Ömer Ünal ve Dr. Mustafa Baloğlu ve Prof. Dr. Ali Akmaz'ın kurucular kurulunda yer aldığı öğrenildi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da Konya listesinden kurucular kurulu arasında yer alan isimlerden oldu.

KONYALI OLUP DA BAŞKA ŞEHİRDEN LİSTEDE OLANLAR

Konyalı olup da başka şehirden kurucular kurulu listesinde yer alanlar da oldu. 1 Ocak 1960'ta Konya Taşkent'te doğan Abdullah Başcı, 1977 yılında Konya'da doğan ekonomi alanında çok önemli görevlerde bulunan Serkan Özcan ve 18 Ocak 1967’de Konya’nın Bozkır İlçesi’nde doğan üst düzey çeşitli görevlerde bulunan Abdullah Güzeldülger de farklı şehirlerden kurucular kurulunda yer aldı.

EMRE ÖZGÜL

151958.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
51 Yorum