Liselerde Din Kültürü Dersi 2 saate çıkıyor

Liselerde Din Kültürü Dersi 2 saate çıkıyor

2017-2018 eğitim öğretim yılında Anadolu Liseleri'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, haftada bir saatten iki saate çıkarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi’ni, Tebliğler Dergisi’nde yayınlandı. Buna göre, 2017-218 eğitim-öğretim yılında Anadolu ve Fen Liseleri’nde daha önce haftada bir saat olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, haftada iki saate çıkarıldı.

Bununla birlikte, 9 ve 10’uncu sınıflarda 3’er saat olan Biyoloji dersi ise 2’şer saate indirildi. 11’inci sınıfta 2 saat olan Felsefe dersi ise hem 10 hem de 11’inci sınıflarda haftada 2 saat olarak okutulacak. Her sınıf için haftada bir saat olan Görsel Sanatlar ve Müzik dersi de 1 saatten 2 saate çıkarıldı.

YABANCI DİL DERSİ 4 SAATE İNDİRİLDİ

Anadolu Liseleri’nde 9’uncu sınıfta 6 saat olan Yabancı Dil dersi ise yeni dönemde 4 saate, Fen Liseleri’nde haftalık 7 saat olan Yabancı Dil dersi 4 saate indirildi.

Tarih dersi İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liseleri hariç olmak üzere diğer liselerin 11.sınıflarında 2 saat okutulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.