Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Ligde, önce iyi oyun, sonra galibiyet

Ligde, önce iyi oyun, sonra galibiyet

Konyaspor, Kasımpaşa karşısında iyi bir oyun ortaya koyarak bu sezonun en farklı galibiyetini aldı. Oyuncuları ve teknik ekibi tebrik ediyorum.

Geçen hafta Kayseri karşısında izlediğim Konya ile bu hafta Kasımpaşa karşısında izlediğim Konya arasında dağlar kadar fark var.

Şüphesiz liglerin en beyefendi, aynı zamanda en yetenekli teknik direktörü Aykut Kocaman’dır. Zaman zaman kan uyuşmazlığı oluyor, o zaman eleştiriler normal karşılanmalı. Bu arada Hilmi Kulluk kulüplerin en aklı başında başkanıdır.

Hepimizin ortak hedefi Konyaspor’ un başarısıdır. Başarı gururlandırır, başarısızlık üzer.

Süper Lig'in 7. haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, Yukatel Denizlispor'u 5-1 gibi flaş bir skorla mağlup etti. Bu karşılaşmada 4 gol tan Jahovic, hangi takımdan gitti. Bu gibi durumları da görmemezlikten gelmek olmaz.

Spor otoriterlerinin birçoğu iyi oyundan ziyade alınan galibiyete ve puanlara bakıyor. Oysa ligimizde iyi oyun ileride puanlar getirir, ama kötü oyun bir ya da iki maç puan getirir. Sonrası ise hüsrandır.

Konya çok iyi bir oyunla, harika bir galibiyet aldı, oyuncular ve teknik heyet, hem tebriki hem de teşekkürü hak ettiler.

FENERBAHÇE DÖKÜLÜYOR

Lige şampiyonluk parolası ile başlayan Fenerbahçe adeta dökülüyor. Burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Fenerbahçe seyircisi ısrarla Ersun Yanal’ ı istedi. Her geçen hafta seyirci bu isteğinden dolayı başını taşlara vuracak. Fenerbahçe’ nin Ersun Yanal ile başarılı olması mümkün değil.

AVRUPADA ÖNCE GALİBİYET, SONRA İYİ OYUN

Avrupa da oynayan takımlarımız için ligin tam tersine iyi oyundan ziyade alacakları galibiyetler önemli.

Bu yıl, takımlarımız fazla puan toplayamazlarsa Avrupa’ya daha az takımla ve daha zor şartlarda gideceğimiz kesin.

Ülke puanı hesaplaması ilk başta karışık gibi gelse de gayet adaletli ve mantıklı bir sisteme oturtulmuş.

Takımların Avrupa kupası maçlarında bütün bir yıl boyunca getirdiği puanlar toplanır ve çıkan sayı o ülkeyi o sezon Avrupa’da temsil eden toplam takım sayısına bölünerek yıllık ülke puanı hesaplanır.

Örnek verecek olursak 2015/16 sezonunda Türk takımları toplamda 33 puan topladılar.

Bu sezon Türkiye’yi Avrupa’da elemeler dahil 5 takım temsil ettiğine göre bu sezonluk ülke puanı 33 / 5 = 6.6’dır. Avrupa’ya gidecek takım sayımız ve ülke puanı sıralamamız belirlenirken yukarıdaki hesaplamaya göre son 5 yılın puanları toplanır ve tüm ülkelerden bir sıralama çıkartılır.

Ülke puanını hesaplarken eleme turlarında takımların aldığı her galibiyet 1, her beraberlik ise 0,5 puan getiriyor.

Grup aşamasına erişildikten sonra ise galibiyet 2, beraberlik 1 puan getirmekte.

Bu bilgiler ışığında, takımlarımız Avrupa kupası maçlarında hiç de iyi sonuçlar alamadı. İşte burada iyi oyun değil galibiyetin önemi ortaya çıkıyor.

İÇERİDE BİRLİK YOK

Geçmişte Avrupa kupalarında oynayan bir takımımızı diğer takım taraftarları can siparene desteklerdi.

Ancak 2010 yılından bu yana her taraftar kendi takımını destekliyor. Rakip takımın Avrupa da da olsa başarısını istemiyor.

Avrupa kupalarında en başarılı takım Galatasaray. Bu gerçek. Ne yazık ki Galatasaray taraftarları ve bazı spor yorumcuları diğer takımları çok eziklediler. Alay ettiler. Küçük gördüler.

Avrupa da her taraftar kendi takımını destekler hale geldi. Milli mesele olmaktan çıktı. Birlik falan da kalmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR