Leverkusen, Devler Ligi'nin Kapısını Çalhanoğlu'yla Araladı

Leverkusen, Devler Ligi'nin Kapısını Çalhanoğlu'yla Araladı

Geçen sezon Bundesliga'yı dördüncü sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi ön eleme fırsatı yakalayan Bayer Leverkusen, play-off turu ilk maçında Danimarka'nın Kopenhag takımına konuk oldu. Nefesleri kesen maçta rakibini deplasmanda 3-2 yenen...

Geçen sezon Bundesliga'yı dördüncü sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi ön eleme fırsatı yakalayan Bayer Leverkusen, play-off turu ilk maçında Danimarka'nın Kopenhag takımına konuk oldu. Nefesleri kesen maçta rakibini deplasmanda 3-2 yenen Alman ekibi gruplara kalma yolunda büyük avantaj sağladı.

Mücadelenin beş golü de ilk yarıda atıldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip oldu. Kırmızı-Siyahlılar beşinci dakikada Stefan Kiessling'le öne geçerken, Kopenhag daha sonra dengeyi kurdu. Dokuzuncu dakikada Mathias Jörgensen ve 13'te Daniel Amarey ile 2-1 öne geçen taraf oldu. Devler Ligi'nde tecrübeli olan Bayer Leverkusen maçı bırakmadı ve 30'da Karim Bellarabi ve 43. dakikada Heung-Min Son'un ayağından bulduğu sayılarla durumu 3-2 yaptı. İlk yarıda ve maçın ikinci devresinde başka gol olmayınca sahadan tek farklı galibiyetle ayrılan Alman ekibi oldu.

Yaz döneminde Hamburg'dan Bayer Leverkusen'e transfer olan Türk milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, ilk Devler Ligi maçında müthiş bir performans ortaya koydu. Genç yıldız 88 dakika sahada kaldığı maçta güzel futbolunu iki asistle süsleyerek takımının evine avantajlı dönmesinde büyük katkı yaptı. Leverkusen'in bir diğer Türk milli futbolcusu Ömer Toprak da doksan dakika boyunca defansta başarılı işler yaparak göz doldurdu.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Hakan Çalhanoğlu, “Çok istediğim Şampiyonlar Ligi maçında oynamak beni çok mutlu etti. Ekip olarak iyi bir oyun ortaya koyduk. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Gruplara kalma yolunda büyük avantaj sağladık.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.