Lavrov: Ukrayna’da Çözüm Ve Boeing Soruşturması Engelleniyor

Lavrov: Ukrayna’da Çözüm Ve Boeing Soruşturması Engelleniyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da çözüm sürecinin ve Donetsk bölgesinde düşürülen Malezya Havayollarına ait yolcu uçağı ile ilgili soruşturmanın engellendiğini açıkladı. Duşanbe’de Tacikistan Dışişleri Bakanı...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da çözüm sürecinin ve Donetsk bölgesinde düşürülen Malezya Havayollarına ait yolcu uçağı ile ilgili soruşturmanın engellendiğini açıkladı.

Duşanbe’de Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirociddian Asalanov’la birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında sorularını yanıtlayan Lavrov, “Rusya, 17 Nisan Cenevre anlaşmasının ve ve 2166 sayılı Malezya uçağı ile ilgili BM Güvenlik Konseyi kararının uygulanması için elinden geleni yapmaya devam edecek…” dedi.

Ukrayna’da devam eden silahlı çatışmayı ele aldıkları bilgisini veren Lavrov, “Kararların uygulanması yapay engellerle karşılaşıyor. Ukrayna’da tüm bölgeler için kabul edilebilir çözüme ulaşmak ve akan kanın derhal durması için müzakerelere başlanması konusunda hemfikiriz…” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise ABD Başkanı Barack Obama’nın Boeing soruşturmasında işbirliği yapmadığı gerekçesi ile Rusya’ya yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

Obama’nın açıklamalarını şaşırtıcı bulduklarını ifade eden Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, “Rusya, düşürülen Malezya uçağı ile ilgili uluslar arası soruşturma yapılmasını ilk talep eden ülke. ABD herhangi bir somut delil ortaya koymadan, sosyal medyada yer alan haberler üzerinden Rusya’yı suçlamaya devam ediyor.” eleştirisi getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.