Lavrov: Ukrayna’da Birlik Hükümetine Abd Engel

Lavrov: Ukrayna’da Birlik Hükümetine Abd Engel

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev’de darbe ile iktidara gelen yönetimi koruyan Washington’ın, Ukrayna’da birlik hükümetinin kurulmasına engel olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev’de darbe ile iktidara gelen yönetimi koruyan Washington’ın, Ukrayna’da birlik hükümetinin kurulmasına engel olduğunu söyledi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil’le Moskova’da düzenlediği basın toplantısından sonra konuşan Lavrov, “ABD, Ukrayna’nın herhangi bir bölgesi dışarıda kalmayacak şekilde ve herkesin çıkarlarının korunduğu birlik hükümetine geçişi desteklemiyor. Yeni anayasa yapım çalışmalarına da yardım yapılmıyor…” eleştirisi getirdi.

Slavyansk ve Mariupol’da yaşanan ölümcül olaylarda Kiev’in sorumlu olduğuna değinen Lavrov, “Slavyansk’da neler oluyor? Mariupol’da gece ne oldu? Tüm bunlar sorumsuz aşırılıkçı, ultra ırkçı ve neo-Nazi grupların politikaları.” dedi. Ukrayna makamları terörle mücadele çerçevesinde kontrol noktalarında çıkan çatışmalarda 5 kişinin öldüğünü ve 1 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Ukrayna’da tansiyonu düşürmek için Kiev yönetiminin ilk adımı atması gerektiğini söyleyen Lavrov, “Ukrayna’da krizin üstesinden gelmenin ilk şartı Kiev yönetiminin yasa dışı uygulamalarına son vermesi. Onların 21 Şubat ve 17 Nisan’da Cenevre’de imzaladıkları anlaşmaların farkına varmaları gerekiyor. Orada açıkça söyleniyor ki, şiddete asla izin verilmemeli…” uyarısında bulundu.

Radikal milliyetçi grupların yaptıklarından öte, ordunun halka karşı kullanılmasının kabul edilemez olduğunu savunan Lavrov, “Ben bunun bir çeşit suç kararı olduğuna inanıyorum. Kiev yönetiminin ilk adımı atması gerektiğinde hiç şüphe yok.” dedi.

Batılı ülkelerin Kiev’de melek gibi bir yönetimin iktidara geldiği yönünde bir yaklaşım ortaya koyduğu eleştirisi getiren Lavrov, “Onlar herşeyi doğru yapıyor ve hiç hata yapmıyorlar değerlendirmesi basitçe kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.