Latin Amerika'da Türk rüzgarı esiyor

Latin Amerika'da Türk rüzgarı esiyor

TİKA Latin Amerika Koordinatörü Dr. Mehmet Özkan, “Latin Amerika'da son yıllarda Türkiye rüzgarı esiyor. İnsanlar çocuklarına Türk isimleri veriyor” dedi

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansta TİKA Latin Amerika Koordinatörü Dr. Mehmet Özkan, Türk dış politikası ve ekonomik fırsatlar perspektifinde Türkiye’nin Latin Amerika’da derinleşen varlığını anlattı. Konferansa çok sayıda Genç MÜSİAD üyesi katıldı.

TÜRKİYE ŞU AN EN POPÜLER ÜLKE OLDU

MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Polis Akademisi Öğretim Üyesi ve TİKA Latin Amerika Koordinatörü Dr. Mehmet Özkan, “Latin Amerika, Türk pasaportunun en geçerli olduğu kıtadır. Ülkede vize istenmiyor. Türkiye, kıtada çok şey yapıyor. Ticari anlamda ilişkilerimiz biraz canlandı ancak istenilen düzeyde değil. Ticari trafiğin artırılması gerekiyor. Bu nedenle iş dünyasının da kollarını sıvaması ve Latin Amerika’ya ilgi duyması gerekiyor. Ekonomik, sosyal, kültürel ve akademik alanda Latin Amerika ile ilişkilerimizi geliştirmek için uygun bir dönemdeyiz.   Yıllar öncesinde Türkiye’yi bilmiyorlardı ve Türkiye üzerinden negatif bir algı vardı. Şimdi ise projelerimizi hayata geçirdik. Birçok yerde birçok faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Artık Türkiye’ye ve TİKA tanınıyor. Türkiye’nin ve Türk insanın cömert tarafını gösterdik. Bölgede eğitim, sağlık ve kalkınmaya yoğunlaştık. İş dünyasının girmesi muhtemel olan bölgelerde çalışmalarımızı artırdık. İş dünyasının temsilcileri o bölgeye gittiği zaman Türk insanı kimdir nedir sorusuna cevap vermeye çalışıyoruz.  2009 yılından bu yana Türk dizileri İspanyolcaya çevrilerek yayınlanıyor. Latin Amerika’nın güney bölgesinde dizilerden etkilenen halk, çocuklarına Türk ismi veriyorlar. 15 yıl sonra Türk isimleriyle karşılaşırsanız şaşırmayın. Türkiye’yi 2011 yılından bu yana 300 bin Latin Amerikalı ziyaret etti. Türk dizilerinin ülke halkına pozitif katkıları olmaktadır” dedi.

Özkan, TİKA’nın 150 farklı ülkede proje üreten, bulunduğu her bölgede ise yeni Türkiye’nin dünyaya cömert yüzünü tanıtan bir kuruluş olduğunu ifade etti. Programın sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Kadir Başaran, Polis Akademisi Öğretim Üyesi ve TİKA Latin Amerika Koordinatörü Dr. Mehmet Özkan’a günün anısına hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.