Lastik satışları yüzde 100 arttı

Lastik satışları yüzde 100 arttı

Konya'ya düşen yılın ilk karı lastikçilerin yüzünü güldürdü. Araçlarına kış lastiği taktırmak isteyen sürücüler, lastikçilere akın etti.

Önceki gün kar nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan sürücüler, kış lastiği taktırmak için uzun süre sıra bekledi. Satışlarda yüzde 100 artış var.
 
Emniyetli sürüş açısından büyük önem taşıyan kış lastiklerini almak için vatandaşlar lastik satıcılarının yolunu tuttu. Kar yağışının ve dondurucu soğukların gelmesiyle lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başladı. Lastik satışlarında ciddi bir artış yaşanıyor. Kar yağışı nedeniyle önceki gün trafikte zor anlar yaşayan çok sayıda sürücü, dün sabah erken saatlerde kış lastiği taktırmak için sanayiye gitti. Sürücüler lastikçilerde uzun süre sıra bekledi.
 
Kar yağışı ve 1 Aralık’ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi sürücüler, kış lastiğine yoğun talep gösteriyor. Lastikçiler, sürücülerin kış lastiği taleplerini karşılamakta zorlanmaya başladı. 2012'de uygulanmaya başlanan kış lastiği uygulaması, lastik sektörünü bu yıl da hareketlendirdi. Uygulamanın 1 Aralık’ta başlayacak olması ve kar yağışında zorluk çekmeleri nedeniyle lastik temin etmek isteyen sürücüler, lastikçilere akın etti. Talep lastikçileri sevindirdi. Kış lastiğinin önemine dikkat çeken lastikçiler, vatandaşı uyardı. Yetkililer, yazlık lastik ile buz pistine dönen yollarda kaza yapmak istemeyen sürücülerin, acilen kış lastiği taktırması gerektiği uyarısında bulundular.
 
UZUN SÜRE SIRA BEKLEDİLER
Kış lastiğine ciddi bir talebin olduğunu, talebi karşılamakta zorlandıklarını belirten özel bir lastik firmasının sahibi Mustafa Gönüllü, satışlarda yüzde 100 artışın olduğunu kaydetti. Satışların lastikçileri sevindirdiğini dile getiren Gönüllü, "Etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda sürücü kar lastiği olmadığı için araçlarını kullanamadı. Sabah saatlerinde vatandaşlar kışlık taktırmak için gelmeye başladı. Sıra var. Bazı vatandaşlar arabasını bırakıp gidiyor. Elektriklerin kesilmesi de işleri aksattı" diye konuştu.   
 
GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATIYORLAR
Lastik fiyatlarının ise ebatına ve markasına göre değiştiğini belirten Gönüllü, "100 TL'ye de bin TL'ye de lastik var. Daha çok 100-200 fiyat aralığındaki lastikler alınıyor. Bugünlerde iş yoğunluğumuz arttı. Talep fazla. Stoklarımızı doldurmuştuk günler öncesinden. Çok sayıda markanın lastiklerini satıyoruz. Kışın rahat etmek ve güvenli bir yolculuk yapmak için herkes aracının lastiklerini değiştirmeli. Araçlarda kış lastiği hayati önem taşıyor. Kar yağışı ve araçlara kış lastiği zorunluluğu gelmesi sürücüleri harekete geçirdi. Bu yüzden de lastikçilerin çalışma temposu yoğunlaştı. Bizlerde sürücüleri mağdur etmemek amacıyla araçlara en kısa sürede kış lastiklerini takmak için çalışıyoruz. Halen yaz lastiği ile trafiğe çıkan sürücüler var. Bunlar trafiğin güvenliğini tehlikeye atıyor" ifadelerini kullandı. 
 
MUSTAFA ÜNÜVAR - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.