Lasan Kromah Konyaspor’da

Lasan Kromah Konyaspor’da

Ligin başlamasına uzun bir süre olduğu için sessiz kalan Torku Konyaspor sessizliğini Amerikalı forvet Lasan Kromah transferi ile bozdu. Kromah geride kalan sezon Macaristan Ligi’nde ligin en değerli oyuncusu seçilmişti

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor yeni sezon tranfser çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil-beyazlı ekip bu kapsamda geçtiğimiz sezon Macaristan Ligi’nde forma giyen ve ligin en değerli oyuncusu seçilen Lasan Kromah ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 2015-2016 sezonu için transfer çalışmalarına başlayan takımımız, geçtiğimiz sezon Macaristan Birinci Ligi takımlarından Alba Fehervar'de forma giyen Amerikalı forvet Lasan Kromah ile anlaşmaya vardı.

24 yaşında ve 1.98 metre boyundaki Amerikalı oyuncu NCAA kariyerine George Washington Üniversitesi'nde başlamış 2014 yılında ise Connecticut Üniversitesi'nden mezun olurken NCAA şampiyonluğu yaşamıştı.

Avrupa'daki ilk tecrübesinde geçen sezon Alba Fehervar takımında 31 dakika ortalama ile oynayan Amerikalı oyuncu 19.8 sayı, 4.8 ribaund, 2.3 asist, 2.3 top çalma istatistiklerine ulaştı.  

Kulüp başkan yardımcısı Kerem Öten, yaptığı açıklamada, Alba Fehervar'ın 24 yaşındaki basketbolcusu Lasan Kromah'ın transferini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kromah'ın forvet mevkiinde oynadığını belirten Öten, "Kromah ile ön sözleşme imzaladık. Genç olmasına rağmen kendisinden çok şey bekliyoruz. Takımımıza katkı sağlayacağına inanıyoruz. Macaristan Basketbol Ligi'nde kendini kanıtlamış bir oyuncu. Takımımıza ve taraftarımıza hayırlı olsun" dedi.

Öten, transfer çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.