Ladik isyanı!

Ladik isyanı!

2012 yılında çıkarılan Büyükşehir Yasası ile birlikte Sarayönü’ne bağlanan Ladik’te halk hizmet alamadığı ve sorunları çözülmediği gerekçesi ile Selçuklu’ya bağlanmak için imza topluyor.

Büyükşehir Yasası sonrasında belediyeden mahalleye dönüşen Ladik’te vatandaşlar, hizmet alamadıklarından dertli. Sarayönü ve Ladik arasındaki gerginlik uzun yıllara dayanıyor. Pek çok hizmet için Sarayönü’ne gitmek zorunda olan halk, yeterli hizmet alamadığını ve Sarayönü Belediyesi’nin kasıtlı olarak hizmet getirmediğini gerekçe göstererek, Sarayönü’nden ayrılıp Selçuklu’ya bağlanmak için imza topluyor. Yakın zamanda bir eylem hazırlığına giren tepkili vatandaşlara Muhtar Mustafa Arabacı engel olurken yaşanan sorunlar Muhtar Arabacı tarafından Tarık Bahadır’a aktarıldı. Vatandaşların ifadesine göre belediyeden mahalleye dönüşüm sonrası sorunlarla ilgili muhatap bulunamıyor. Mahalledeki sorunlara çözüm üretilmede yetersiz kalınırken Sarayönü ve Büyükşehir Belediyeleri ise gerekli hizmetleri Ladik’e götürmüyor. Merhaba’ya konuşan vatandaşlar Sarayönü ve Ladik’in yıldızlarının hiç barışmadığını bu yüzden hizmet noktasında Ladik’in geri kaldığını ifade etti.

BİZ AYRILIK İSTEMİYORUZ

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, kendilerine konu ile ilgili bir talebin gelmediğini fakat imza toplandığı ile ilgili bilgiyi aldıklarını belirterek, “Sarayönü – Ladik arasında küçük bir grup gerginlik çıkarmaya çalışıyor. Bunu genele mal edemeyiz. Akraba ilişkileri olan yerler. Arada fitne çıkarmak istiyorlar. Buna prim vermeyiz” dedi. Ladik’e hizmet götürülmediği ile ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Solak, şöyle konuştu: “Büyükşehir Yasasının bir fiziki bir de psikolojik şartları var. Beldelerin kapanmasının bir etkisi var. Bu bir süreç. Biranda kabullenilemiyor. Ama bunu genele mal etmemek lazım. Eşit oranda tüm mahallelerimize hizmet ediyoruz. Bir sıkıntı yok. Sarayönü’nün 26 mahallesi var. Böyle bir ayrılık gayrılık istemiyoruz.”

VATANDAŞI EYLEM YAPACAK

Ladik Mahallesi Muhtarı Mustafa Arabacı, vatandaşların Selçuklu’ya bağlanmak için imza topladığını belirterek, “Bulunduğum konum itibari ile bunu desteklediğim söylenemez fakat vatandaşlarımız yaşadığı sıkıntılardan bıktı. Şu an için çözümü Selçuklu Belediyesi’ne bağlanmakta buluyor. Yetkili büyüklerimizden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi. Ladik’in yatırım ve hizmet alamadığını belirten Muhtar Arabacı, şöyle konuştu: “Sarayönü’nden bize hizmet gelmiyor. Maalesef, yanlı hizmet, mahalle seçimi yapılıyor. Bize ayrılan ödenek, ihtiyaç dışı şeylere harcanıyor. Burada yıl sıkıntısı yaşıyoruz, Sarayönü’ne havuz yapılıyor. amaçları ne burayı kırsallaştırmak mı istiyorlar? Burası 13 ilçeden daha büyük. Mahallenin girişinde dikenden başka bir şey yok. Büyükşehir Belediyesi örnek caddeler diyor fakat gelin buraya bir bakın.Vatandaşın artık sabrı kalmadı. Eylem hazırlığındaki vatandaşları zor ikna ettim. Kaymakamımız ile görüştüm. Konu ile ilgileneceklerini söylediler.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum