Kuzey Kore’de Bir Hamburger 76 Dolar

Kuzey Kore’de Bir Hamburger 76 Dolar

Kuzey Kore’de bir hamburgerin 76 dolardan satışa sunuluyor.Financial Times’ın Seul muhabiri Simon Mundy, Kuzey Kore’de son değişikleri gözlemelemek için bu ülkeye gitti. İzlenimlerini çalıştığı kurum ve twitter üzerinde paylaşan Mundy,...

Kuzey Kore’de bir hamburgerin 76 dolardan satışa sunuluyor.

Financial Times’ın Seul muhabiri Simon Mundy, Kuzey Kore’de son değişikleri gözlemelemek için bu ülkeye gitti. İzlenimlerini çalıştığı kurum ve twitter üzerinde paylaşan Mundy, ülkede son zamanlarda artan bir lüks yaşama dikkat çekti. Özellikle Alman ve Japon malı otomobillerin başkent Pyongyang’da sokaklarda sıkçe görüldüğünü paylaştığı fotoğraflarla ifade eden gazeteci, ABD malı yiyecek ve içeceklerin ise hemen hemen tüm marketlerde satışa çıktığını söyledi. Söz konusu izlenimde özellikle Coca Cola üretimi içeceklerin yaygınlaştığa vurgu yapıldı.

Mundy’nın paylaştığı fotoğraflar içinde en çok dikkat çeken şey ise Hamburger afişi oldu. Söz konusu fotoğrafta bir hamburgerin 10 bin Kuzey Kore Wonu (yaklaşık 76 ABD doları) üzerinden satışa sunulduğu görülüyor. 76 dolara satılmasına rağmen hamburgerin müşteri çekmesi bir çok Kuzey Kore uzmanını düşündürdü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.