Kuzey Kıbrıs daima var olacak

Kuzey Kıbrıs daima var olacak

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44. yıl dönümü dolayısıyla Konya'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur, günün anlam ve önemini şöyle anlattı: “Bugün 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Harekâtının (44) yıldönümü. O günü hatırladığımız zaman, ordumuz sabah saat 5 sıralarında havadan inmeye başlamış. Saat 10.30 sıralarında mevsim sıcaklığı nedeniyle yanıyordu diyebiliriz. Şimdi oralarda yaşadıklarımızı tam anlatamıyoruz lakin gözümüzün önünden hayal gibi geçiyor.”

Kıbrıs Gazisi Orhan Ceylan ise şunları söyledi: "20 Temmuz 1974 yılında o gün çocukken bağırdığımız ya tahsil ya ölüm sözlerini damgaladık. Orada sizin gibi kahraman arkadaşlarımla ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımlarıyla orada bir devlet kurduk. Sizler var oldukça Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Orada kader arkadaşlarımla 44 yıl sonra burada kucaklamaktan dolayı çok mutluyum. Allah hepinize sağlıklar nasip etsin. Biz öyle bir ruhla bugüne kadar geldik ki o gün ki dağlarda savaşmamızın ruhu hala kalplerimizde birlik ve beraberlik içinde yaşamaktadır. Hepinizi kutluyorum ve teşekkür ediyorum. 20 Temmuz hepimize kutlu olsun.” Programın ardından Kıbrıs Gazileri ve davetliler ile birlikte Konya Alâeddin Camisi ziyaret edildi.

ÖMER PEHRİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.