Kuyumcular indirime hazırlanıyor!

Kuyumcular indirime hazırlanıyor!

Taksit sınırlamasından şikayet eden kuyumcular, kredi kartına 4 taksit imkanı tanınmasının ardından 2015'e umutla bakmaya başladı

Taksit sınırlamasından şikayet eden kuyumcular, kredi kartına 4 taksit imkanı tanınmasının ardından 2015'e umutla bakmaya başladı. Altına kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasakla satışların düşmesinden şikayet eden kuyumcular, kredi kartına 4 taksit imkanı tanınmasının ardından 2015'e umutla bakmaya başladı.Kredi kartıyla yapılan altın satışlarına yasak getirilmesi altın alımını düşürürken bu sorunu aşacak yeni bir gelişme yaşandı. kredi kartına 4 taksit imkanının tanınmasının yanı sıra yüzde 50'ye varan indirim kampanyalarıyla 2015 sezonuna umutla giriyor. Altına getirilen 4 taksit imkanı kuyumcuların yeniden yüzünü güldürdü.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, geride kalan turizm ve düğün sezonuna ait   yapmış olduğu değerlendirmede, kuyumculukta geleneksel olarak düğünlerin yapıldığı ve turizm hareketliliğinin yaşandığı yaz sezonunu, bilhassa şubat ayı itibariyle kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasaklamayla sıkıntılı geçirdiklerini ifade etti.
 
Bu durumun kuyumcuların hem turizmden hisse almalarını hem de düğünlerde altın takı geleneğinin sürdürülmesini zorlaştırdığını dile getiren Baransel, bunları belirtti :
 
"Kredi kartının kullanılamayışı alışverişi engelledi. İnsanlar düğünlerde nakit takmaya başladı. İstanbul Kuyumcular Odası ile yaptığımız görüşmelere göre bu zamanda altın satışlarında % 55 civarında düşüş oldu. Kredi kartıyla 4 taksit fırsatı tanınmasıyla piyasa toparlanmaya başladı fakat bu arada düğün sezonu bitti, inşallah gelecek sene daha iyi olacak. Turizmde de dışarıdan gelen şahıs bir şey alacağı vakit cebinde parayla gelmiyor, kredi kartıyla geliyor. Herkesin cebinde kredi kartı var, kimsenin cebinde 2-3 bin lira yok. Kars'tan gelen bir vatandaş, buraya tatile geldi, eşi bir şey beğendi, 2 bin lira... Neyle alacak, taksit olmayınca da bir slip almıyordu. 4 taksit uygulaması yeni sezona pozitif yansıyacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.