Kuyumcudan 75 Bin Dolar Çalan Şahıslar Sınırda Yakalandı

Kuyumcudan 75 Bin Dolar Çalan Şahıslar Sınırda Yakalandı

Amasya’da bir kuyumcudan el çabukluğu ile 75 bin dolar çalan Gürcistan uyruklu şahıslar, polisin sıkı takibi sonucunda Artvin’in Hopa ilçesinde yakayı ele verdi. Şahısların kuyumcuda el çabukluğuyla yaptıkları hırsızlık güvenlik kameraları...

Amasya’da bir kuyumcudan el çabukluğu ile 75 bin dolar çalan Gürcistan uyruklu şahıslar, polisin sıkı takibi sonucunda Artvin’in Hopa ilçesinde yakayı ele verdi. Şahısların kuyumcuda el çabukluğuyla yaptıkları hırsızlık güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Gürcistan uyruklu N.P. (34) ve N.K. (59), adlı şahıslar daha önce bin, 4 bin ve 10 bin dolarlık alışveriş yaparak kuyumcu A.Ö'nün güvenini kazandı. Aynı kuyumcuya dördüncü kez gelen şahıslar, TL karşılığında 75 bin dolar satın almak istedi. Şahıslardan N.P. kuyumcu A.Ö.'nün 7 balya halinde hazırladığı parayı tezgahın üzerinde defalarca sayıp 4 balya haline getirdi. Daha sonra parayı el çabukluğuyla elindeki çantanın saklı gözüne koyan N.P., yanındaki saydam poşette destenin dış kısmında 100’er dolar, içinde ise 700 adet birer doların bulunduğu çantayı kuyumcuya verdi. N.P. ve yanındaki N.K., dolar karşılığında ödeyecekleri yaklaşık 180 bin Türk Lirası'nı bankadan çekip getireceklerini belirterek, para dolu çantayı orada bırakarak kuyumcudan ayrıldı. Aradan yarım saat geçmesine rağmen şahısların gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen kuyumcu, çantayı açtığında alışveriş esnasında saydığı 75 bin doların yerine 700 adet 1’er dolar ve 8 adet 100 dolarlık banknotlarla karşılaşınca dolandırıldığını anlayıp polisi aradı.

İşyerindeki güvenlik kameraları ile çevredeki mobese kameralarından eşkalleri belirlenen 2 şahsın siyah renkli bir otomobille olay yerinden ayrıldığını belirleyen Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Artvin polisiyle irtibata geçti. Şahıslarla birlikte olaya karışan G.B. (59) ve O.K.'nin (56) de içinde bulunduğu otomobil, sınır kapısını geçemeden ekipler tarafından durduruldu. Gözaltına alınan şüpheliler, getirildikleri Amasya Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Otomobilde yapılan aramada 75 bin dolarlık banknotların yanı sıra 7 bin dolarlık banknot daha ele geçirildi. Zanlılardan G.B.'nin aynı tür suçlardan sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.