Kuyap Eğitim Konferansı Ankara'da Düzenlenecek

Kuyap Eğitim Konferansı Ankara'da Düzenlenecek

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen ve 2013 yılı Şubat ayında uygulanmaya başlayan, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması...

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen ve 2013 yılı Şubat ayında uygulanmaya başlayan, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) eğitim konferansı, 25 Eylül 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

Erzurum’un da aralarında bulunduğu 15 ilde uygulanan ve bu illerdeki işletmelerin çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılmasını hedefleyen proje kapsamında düzenlenecek toplam 10 Bilgilendirme / Eğitim konferansı, TOBB ile KUYAP ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. İlgili bakanlıklar, diğer kamu kurum ve kuruluşları, meslek ve işçi ve işveren örgütleri, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve özel sektör temsilcileri ile projeyi yürüten Teknik Destek Ekibi uzmanlarının katılacağı ilk eğitim konferansı, 25 Eylül 2014 Perşembe günü 09.30-15.00 saatleri arasında, Holiday Inn Otel’de yapılacak. Toplantıya, Erzurum Koordinatörlüğü’nün organizasyonuyla Erzurum Kars ve Van’dan da işveren ve çalışanlar katılacak.

KUYAP Etkinlik Koordinatörlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, KUYAP’ın uygulandığı illerde, işletmelerin küresel iş ortamına hazırlanmasının amaçlandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verilecek, hem de Ticaret ve/veya Sanayi Odaları’nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacaktır. Projenin sözleşme makamı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) – Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı – İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG-PRO)’dir. Projenin uygulanmasında teknik destek PLANET (Yunanistan), IDI (İrlanda), EURECNA (İtalya), DIALOGOS (Yunanistan) ve MAKRO (Türkiye) konsorsiyumu tarafından sağlanmaktadır.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.