Kuveyt Türk AR-GE katma değer sağlıyor

Kuveyt Türk AR-GE katma değer sağlıyor

Türkiye’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescilli iki AR-GE merkezine sahip tek bankası Kuveyt Türk, Konya ve Kocaeli'ndeki AR-GE merkezlerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi

Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, AR-GE ve Kurumsal Mimari Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek, Bilgi Teknolojileri Uygulama Geliştirme ve Destek Müdürü Murat Atanak, Konya Bölge Müdürü Bilal Göksu ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Kuveyt Türk, Kocaeli ve Konya’da bulunan AR-GE merkezlerinde nitelikli ürün üretme anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarla istihdama katkı, ekonomiye katma değer sağlıyor. Kuveyt Türk, AR-GE merkezindeki tamamen yerli mühendisler tarafından geliştirilen BOA Bankacılık Platformu ile hizmet ve işleyiş kalitesini artırarak hem kendi bünyesindeki çalışanlarına hem de müşterilerine operasyonel kolaylıklar sunuyor. Türkiye’de katılım bankacılığında bir ilk olan direkt bankacılık platformu Senin Bankan tamamen Kuveyt Türk Konya AR-GE Merkezi’nin bir ürünü olarak müşterilerine hizmet veriyor. Türkiye’de bir ilk olarak yapılan kira sertifikası (SUKUK) halka arz işleminin uygulama modülü ve bankanın en önemli gelir kalemlerinden teminat mektubunun yeni sisteme göre dönüşümü de yine bu AR-GE merkezinde hayata geçirildi.

ALTERNATİF TEKNOLOJİLER GELİŞTİRİYORUZ

Kuveyt Türk’ün inovatif çalışmalarını değerlendiren Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada “Teknolojiyi rekabet avantajına çevirmek için AR-GE ve inovasyonun ne kadar önemli olduğunun bilinciyle iki AR-GE merkezimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortaya koyduğumuz projelerle bankacılık sektörünü yeniliklerle tanıştırırken bir yandan da müşterilerimize sunduğumuz ürün kalitesi ve standartlarının yükseltilmesi, verimliliğin artırılması için çalışıyoruz. Kuveyt Türk olarak inovatif bir yaklaşımla alternatif dağıtım kanallarına yönelik yeni teknolojiler geliştiriyor, yatırımlar yapıyoruz. Bu anlamda Konya’da bulunan ikinci AR-GE merkezimizin projeleri büyük önem teşkil ediyor. Bugün en rekabetçi iller arasında yer alan Konya’da 16 AR-GE merkezi bulunuyor ve burada geliştirilen ileri teknoloji ülkemizin geleceğini şekillendiriyor. Kuveyt Türk olarak Konya’daki merkezimizle geleceğin inşasına destek olmak, Türkiye ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak bizi çok heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu.

img_7093.jpg

BİLGİYİ VE TEKNOLOJİYİ ANADOLU’YA TAŞIYORUZ

Kuveyt Türk AR-GE ve Kurumsal Mimari Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek ise Konya AR-GE Merkezi’nin başarılarının altını çizerek, “Teşvikleri, bilgi ve teknoloji kültürümüzü Anadolu’ya aktarmak için sürekli gelişen bir yapıya sahip, üniversiteler şehri Konya’ya bu merkezi açtığımız için çok mutluyuz. Konya’da geliştirdiğimiz projeleri ürün ve hizmete dönüştürerek hem bankacılık sektörüne hem de ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl tüm bu çalışmalarımız sayesinde 5. Özel Sektör AR-GE Merkezleri Zirvesi’nde “En İyi AR-GE Merkezi” ödülüne layık görülerek üç yıl üst üste bu önemli ödülün sahibi olduk. İnşallah çok daha büyük başarılar elde edeceğiz” dedi. AR-GE merkezinde yer alan kadroların önemine de dikkat çeken Balçiçek; “Ana bankacılık teknolojileri konusunda yaptığımız ileri düzey AR-GE faaliyetlerinin ancak nitelikli kadrolar ile yapılabileceğinin farkındayız. Bu nedenle uluslararası geçerliliği olan iyi eğitim veren üniversitelerimizden öğrenciler ve mezunlar alıyor, yetiştiriyor, yüksek lisans ve doktora programları teşvikleri ile destekliyoruz” diye konuştu. Kuveyt Türk, Bankada Kampüs uygulaması kapsamında her yıl ortalama 12 öğrenciyi AR-GE Merkezi’nden mezun ediyor ve mezunlara yüzde 90 oranında istihdam sağlayarak gençlerin geleceğine ışık tutuyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.