Kutuplaştırıcı dil kurşun oldu

Kutuplaştırıcı dil kurşun oldu

AK Parti’nin kutuplaştırıcı dili, Türkiye’nin birleştirici gücü Saadet Partisi’ni hedef aldı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala iktidarın nefret ve kutuplaştırıcı dili sokağa da yansıdı. Önceki akşam AKP’li belediye başkanının koruması, Saadet Partisi seçim bürosu önünde terör estirdi.

Uzun namlulu Kalaşnikof silahla gerçekleştirilen saldırıya sert tepki gösteren Saadet Partisi Birecik Belediye Başkan Adayı Mehmet Hamdi Dirler, “Bu saldırı asla bizi yıldırmayacaktır. Karanlıktan aydınlığa çıkmak adına 1 Nisan sabahı Birecik’e kardeşliği, barışı ve huzuru yaşatacağız. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Adalete olan güvenimiz tamdır” dedi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın nefret ve kutuplaştırıcı tavrı giderek artıyor. Saadet Partisi’ne türlü iftiralar atan iktidar mensuplarının söylemleri sokağa da yansıyor. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın koruması ve şoförü Rahmi K., tartıştığı Saadet Partili Mustafa Arslan’ı yanındaki tabancayla yaralayarak olay yerinden kaçtı. Ardından Rahmi K. birkaç kişi ile beraber belediyeye ait araba ile Saadet Partisi Seçim Bürosu önüne gelerek uzun namlulu Kalaşnikof silahı ile etrafa rastgele ateş açtı. Olayda yaralanan Saadet Partili Mustafa Arslan, hastaneye kaldırıldı. Olayı öğrenen Saadet Partililer, seçim bürosu önünde toplanarak, “Bizi kimse yıldıramaz” diyerek tepkisini dile getirdi.

BİZİ KİMSE YILDIRAMAZ

Saadet Partisi’ne karşı yapılan bu hain saldırıya Saadet Partisi Birecik Belediye Başkan Adayı Mehmet Hamdi Dirler tepki gösterdi. Yapılan saldırının kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Dirler, “Yapılan saldırı kabul edilemez. Bu saldırı asla bizi yıldırmayacaktır. Karanlıktan aydınlığa çıkmak adına 1 Nisan sabahı Birecik’e kardeşliği, barış ve huzuru yaşatacağız. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Adalete olan güvenimiz tamdır. Adalet için canımızı veririz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.