"Kütüphaneleri sevdirmeliyiz"

"Kütüphaneleri sevdirmeliyiz"

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, "İnternet bir tık ile her şeye erişimi kolaylaştırıyor fakat bizi kitaplardan uzaklaştırıyor. Gençlere kütüphaneye gitme heyecanını kazandırmamız gerekiyor" dedi

27 Mart-31 Mart günleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nda Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Türk Kütüphaneciler Derneği’nin katkılarıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Konya İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen açılış programına Konya Valisi Yakup Canbolat, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör,  Konya İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Şeker, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ve çok sayıda  eğitim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Program Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu kütüphane haftası adlı sinevizyon gösterisi ile başladı.

HALK KÜTÜPHANESİ HEP ÜST SIRALARDA

10-2abdussettar-yarar.jpg

Programın açılış konuşmasında konuşan Konya İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar,"Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan hafta;“Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 27 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında 53’üncü “Kütüphane Haftası” kutlanacaktır. Hafta boyunca ülkemizde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinlikler planlanmıştır" dedi. Konya İl Halk Kütüphanesi’nin istatistiklere göre ülke genelinde hep üst sıralarda yer aldığını ifade eden Yarar, “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan kültür istatistiklerine göre Konya Halk Kütüphanelerinin kullanıcı sayısı bakımından 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye’de birinci olmuştur. Ayrıca 2016 yılında Bakanlığımız tarafından hazırlanan 15 Gezici Kütüphane’den birisi de Konya İl Halk Kütüphanesine teslim edilmiştir. Gezici Kütüphane, 14 Haziran 2016 tarihinden itibaren hizmete devam etmektedir” dedi.

KÜTÜPHANE HEYECANINI GERİ GETİRMELİYİZ

10-3celil-gungor.jpg

Hayata gözünü açtığı günden beri kitaplarla ve kütüphanelerle iç içe olduğunu kaydeden Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör de  bunun kendisi için doğuştan bir şans olduğunu kaydetti. Güngör, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İlkokulu İstanbul'da okudum ve bulunduğumuz semtte bir halk kütüphanesi vardı. Küçükken bir gün hep orada kitap okuyacağımın hayalini kurardım. Sonra okuldan ödevler verilmeye başlandı. Ödevlerimizi okulumuzun güzel kütüphanesinde yaptık. İlkokul bittikten sonra orta okula başlayınca ödevler daha çok arttı. Elimizde olmayan kaynaklara ve malzemelere ihtiyaç duyar olduk. İşte o zaman hep hayalini kurarak yaşadığım halk kütüphanesinin kapısından içeriye girdim. O zamanlarda teknolojinin gelişmemiş olması dolayısıyla kitaplarla daha çok iç içeydik. Şimdi internet bir tık ile herşeye erişimi kolaylaştırıyor fakat bizi okumaktan ve kitaplardan uzaklaştırıyor. Bu etkinlikler bu sebepten ötürü büyük önem arz ediyor. Gençlere kitap okuma alışkanlığını ve kütüphaneye gitme heyecanını kazandırmamız gerekiyor."

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.