Kut’ül Amare dizisinde Konyalıların tanıdığı iki isim

Kut’ül Amare dizisinde Konyalıların tanıdığı iki isim

Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinin ilk bölümü dün akşam TRT ekranlarında izleyiciyle buluştu.

Hazırlık süreci iki yıldan fazla süren ve büyük bir merakla beklenen TRT'nin yeni dizisinde; vatanı için her türlü fedakârlığı göze alan Osmanlı Devleti’nin efsanevi komutanlarından Süleyman Askeri’nin komuta ettiği Osmancık Taburu ve dizinin ana karakterlerinden Mehmet’in silah arkadaşlarıyla birlikte, zorlu Irak coğrafyasında İngilizlere karşı verdikleri destansı mücadeleleri ve kahramanlıkları işleniyor.

Dün akşam ekrana gelen dizinin ilk bölümü vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. İlk bölümün final sahnesi sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasında yer aldı.

“Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, müminler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler, Allahu Ekber, Allahu Ekber” dizelerinin yer aldığı “Asker Duası” Konyalı bir isim olan İsmail Hakkı Ürün tarafından söyletildi.

İsmail Hakkı Ürün, Kut’ül Amare dizisinde ‘Mevlüd’ karakterini canlandırıyor. Mevlüd, dizide 33 yaşında külhanbeyi tarzında, Antalya yörüklerindendir. Osmancık Taburu askerlerinden biridir. Oldukça iyi ata binmektedir. Askerlere ağabeylik yapar.

Dizide Konyalıların tanıdığı bir isim daha yer alıyor. Bir önceki dönemde Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü olan ve şu an Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü olan Alpay Aksum da dizide kardeşi İlker Aksum ile birlikte rol aldı. Alpay Aksum dizideki rolünde Ermeni Çetesi lideri olarak oynadı. Aksum dizinin ilk bölümündeki karakteri öldüğü için diziye veda etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

İSMAİL HAKKI ÜRÜN KİMDİR?

Konya Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Yunaklı Halil Ürün’ün oğlu olan İsmail Hakkı Ürün, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Ürün, İngilizce, Almanca, Rusça, Boşnakça ve Arapçayı mükemmel derecede bilmektedir. Film yapımcısı olarak da dikkat çeken İsmail Hakkı Ürün, 1986-1989 yılları arasında Konya Anadolu Sahnesi’nde tiyatro çalışmaları yapmıştır. Magazin basınında çok yer almayan hayatı ile merak konusu olan sanatçı en son TRT ekranlarında yayınlanan Milat dizisindeki rolüyle dikkatleri üzerine toplamıştır. İsmail Hakkı Ürün sinema eğitiminden önce Malezya üniversitesinde uluslararası ilişkiler okumuştur. 7 yıl boyunca bölgede kalan oyuncu daha sonra sinema eğitimi için Almanya’ya gitmiştir. Malezya’da kaldığı sürece TV3 kanalında farklı pozisyonlarda görev yapan sanatçı bu şekilde ekranların farklı kademelerinde de görev yapmıştır.

Bedel, Mihrali, İki Aile, Sakarya Fırat, Milat ve Son Çıkış dizileri ile TV’lerden tanınan İsmail Hakkı Ürün, Recep İvedik, Sümela’nın Şifresi Temel ve Moskova’nın Şifresi Temel filmlerinde de yer almıştır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.