Kütükcü: Sanayi üretimini artırmadan..

Kütükcü: Sanayi üretimini artırmadan..

Konya Sanayi Odası (KSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, sanayinin önemine dikkat çekerek, “Sanayi üretimini artırmadan, sanayiden kazanmadan, sürdürülebilir bir refah seviyesi yakalanamaz” dedi.

Konuşmasında küresel ekonominin halen yavaş ve kırılgan olduğunun, Türkiye’nin de bu kırılganlıktan etkilendiğinin altını çizen Kütükcü, ülkede devam eden reform iştahının ise iş dünyası olarak kendilerini memnun ettiğini söyledi. Türkiye’nin yüksek katmadeğer üretme kabiliyetini mutlaka artırması gerektiğine işaret eden Başkan Kütükcü, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve tüm yüksek teknoloji yatırımlarının 5’inci bölge teşviklerinden yararlanmasına imkan sağlayan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi’nin bu anlamda bir fırsat olduğunu bir kez daha hatırlattı.

“BAŞBAKAN İŞ DÜNYASININ MOTİVASYONUNU ARTIRIYOR”

Başkan Kütükcü, “Türkiye’nin kalıcı refah seviyesini yakalayabilmesinin yolu sanayi üretiminin artırılmasından geçmektedir. Sayın Başbakanımızın ve ekonomi kurmaylarının, bunu görerek özel sektörü dinleyen, anlayan bir duruş sergilemeleri, iş dünyası olarak bizleri son derece memnun etmektedir. Önceki aylarda 25 Öncelikli Dönüşüm Programını açıklayan Sayın Başbakanımızın yine bizzat açıkladığı İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi, Konya da dahil tüm bölgelerimize yenilikler getiren, KKDF oranını sıfıra çeken, yüksek katma değerli üretimi teşvik eden bir paket. Özellikle bu dönemde hayata geçirilmesini çok kıymetli bulduğumuz bu paket, ülkemizde reform iştahının devam ettiğini göstermesi açısından önemlidir. Ayrıca yine Sayın Başbakanımız, TOBB’da bir ayda iki kez iş dünyası ile bir ara gelmiş, 8’inci Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda ve 60 farklı sektörün taleplerinin dile getirildiği Sektörel Ekonomi Şurası’nda bizlerle birlikte olmuştur. Bu birliktelikler iş dünyası olarak motivasyonumuzu artırmıştır” şeklinde konuştu.

MECLİS ÜYELERİ ARABULUCULUKLA İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Meclis üyelerini KSO ve Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS)’nin faaliyetleri hakkında da bilgilendiren Başkan Kütükcü’nün ardından söz alan KSO Hukuk Müşaviri Avukat Orhan Dür, meclis üyelerine 22 Haziran 2013’te yürürlüğe giren Arabuluculuk Mevzuatını anlattı. Arabuluculuğun, tarafların serbest iradeleri ile karar verebilecekleri hukuki uyuşmazlıklarda mümkün olduğunu bildiren Dür, uyuşmazlık bulunan bir alacak davası, işçi-işveren uyuşmazlıkları, ticari uyuşmazlıklar ve tazminat davalarının bu yöntemle çok daha hızlı çözülebileceğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.