Kütükcü, organize sanayi bölgesindeki okulu ziyaret etti

Kütükcü, organize sanayi bölgesindeki okulu ziyaret etti

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, organize sanayi bölgesinde yer alan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, beraberindeki heyet ile birlikte bölgede yer alan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kütükcü, makine teknolojisi, plastik teknolojisi ve mobilya teknolojisi bölümlerinde 200'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü okulda, bölge sanayicilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümler açmak için de çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

"Modern bir eğitim için yeni yatırımlar yapıldı"

2012-2013 eğitim-öğretim yılında bölgede açılan okuldan mezun olan öğrencilerin yüzde yüz iş bulma garantisi olduğunun altını çizen Kütükcü, "Okulumuza, öğrencilerimizin eğitimlerine daha rahat şartlarda devam edebilmeleri için yeni yatırımlar yaptık. Okulumuz önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine 4 kişilik odalardan oluşan modern 200 kişilik öğrenci yurdu, son teknoloji ürünlerle donatılmış 4 bloktan oluşan atölye binaları, laboratuarları, akıllı tahtalarla donatılmış sınıfları, kantin-yemekhane-toplantı salonları ile modern bir sosyal tesisi, kapalı spor salonu ve peyzaj alanları ile Konya'nın en çok tercih edilen okulu olarak başlayacak. Öğrencilerimiz burada sadece teorik olarak ders görmeyecek, gördükleri dersleri CNC tezgahlarında ve diğer atölyelerimizde uygulamalı olarak yapma fırsatı elde edecek. Ayrıca hem okurken hem de mezun olduktan sonra bölgemizde bulunan fabrikalarımızda çalışabilecekler" şeklinde konuştu.

"Kaynak operatörleri de yetiştirmeliyiz"

Bölge sanayicilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümler açmak için çalıştıklarını kaydeden Kütükcü, "Konya Organize Sanayi Bölgemiz ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında bir protokol imzalanmış ve okulumuz protokol okulu olma özelliğine sahip olmuştur. Bu protokol ile bölge sanayicilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümlerin açılması için çalışmalar yapıyoruz. Şu anda makine, plastik ve mobilya teknolojileri bölümlerinde öğrencilerimiz eğitimlerini görüyor. Bu bölümlerin yanında bölge sanayicilerimizin en çok ihtiyaç duyduğu eleman olan kaynak operatörlerini de yetiştirmeliyiz" dedi.

Toplantıda Okul Müdürü Uzman Öğretmen Ali Demir de, okulun ihtiyaçları ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantının ardından okul binası, atölyeler, sosyal tesisler ve yurt binası gezildi. Programa, Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Acar, Fevzi Serin, İbrahim Özen ve Bölge Müdürü Vahit Türkyılmaz da katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.