Kutlu her yönü ile konuşulacak

Kutlu her yönü ile konuşulacak

26, 27 ve 28 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan “Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu” başlıklı programlar ile yazar Mustafa Kutlu, her yönüyle anlatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi” kapsamında, Konya’nın 23 farklı merkezinde, 21 ilden 92 konuşmacının katılımıyla gerçekleşecek. 26, 27 ve 28 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan “Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu” başlıklı programların açılış paneli ise bugün 10’da Dedeman Otel’de gerçekleşecek.  92 genç beyin, 23 ayrı panelde, 92 ayrı açıdan Mustafa Kutlu’nun düşüncelerine ışık tutacak. Mustafa Kutlu’nun hikâyelerinde; İdeal insan tipi, Yabancılaşma, Dünya algısı ve Göç gibi tematik analizlerden-Kutlu’nun Üslubu, Topluma bakışı ve Modernleşme ilişkisi gibi pek çok yönünün anlatılacağı paneller Meram, Karatay ve Selçuklu ’da ki çeşitli okullar yanında, Kadınhanı Kültür Merkezi’nde de yapılacak.

Anadolu Mektebi’nin organize edeceği ve “Hikâyemizin Yarım Asırlık Sesi: Mustafa Kutlu” başlıklı 3 günlük etkinliğe Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliği yapacak.

KUTLU RÜZGARI ESECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da destek verdiği paneller 23 ayrı merkezde yapılacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı ve Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu panelistlerin, bu toprakların yetiştirdiği en önemli yazarlardan olan Mustafa Kutlu’yu bütün yönleri ile ele alıp, 3 gün boyunca, Konya’da, tam manasıyla bir Mustafa Kutlu rüzgârı estireceklerini söyledi. 21 farklı şehirden katılan 92 gencin, Mustafa Kutlu’yu her yönüyle anlatacaklarını ve büyük yazarı anlatan ve anlamlandıran çok iddialı bir etkinliğin hayat bulacağına işaret eden Sami Güçlü, açıklamasında; “2017 yılının başından beridir öğrencilerimiz Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülünün sahibi hikâye yazarı Mustafa Kutlu’nun kitaplarını okuyup, birikimlerini bu paneller kanalıyla toplumla paylaşacaklar” dedi.

FİKİR DÜNYASINA IŞIK TUTUYOR

Etkinliğin 21 ilden yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olduğuna vurgu yapan Sami Güçlü, panellere bütün Konyalıların davetli olduğunu sözlerine ekledi. Tarım Bakanlığı sonrası Sakarya Üniversitesinde akademisyenliğe geri dönenen Prof. Dr. Sami Güçlü’nün kurduğu 12 kişilik bir Okuma Grubundan doğan Anadolu Mektebi,  faaliyeti 5 yılda 24 ile yayılan, Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Necip Fazıl, Nurettin Topçu, Sezai Karakoç ve Mehmet Akif’in eserlerini ve bu eserler hakkında yazılan diğer eserleri okuyan öğrencilerin anladıkları ve anlattıkları ile hayat bulan bir proje. Gençlerin fikir dünyalarına ışık tutan, onların zihinlerini berraklaştıran Anadolu Mektebi, geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan bir protokol ile Bakanlık ile işbirliği içerisinde yürütülen ve her geçen gün yeni iller ve katılımcı lise ve üniversite öğrencileri ile büyüyen bir proje olarak dikkat çekiyor.

MUHARREM DURSUN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.