Kutlu Doğum'un bereketi herkese yetti

Kutlu Doğum'un bereketi herkese yetti

Konya'da 3 esnafın girişimleriyle bir ilkokuldaki öğrencilere Kutlu Doğum Haftası kapsamında verilmesi planlanan Konya geleneksel düğün yemeği, hayırseverlerin gösterdiği teveccüh nedeniyle 7 bin kişiyi buluşturan bir organizasyona dönüştü.

Konya'da 3 esnafın girişimleriyle bir ilkokuldaki öğrencilere Kutlu Doğum Haftası kapsamında verilmesi planlanan Konya geleneksel düğün yemeği, hayırseverlerin gösterdiği teveccüh nedeniyle 7 bin kişiyi buluşturan bir organizasyona dönüştü.

Merkez Karatay ilçesinde, Hazreti Peygamberin doğumunun 1443. yılı dolayısıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Ancak bu etkinliği farklı kılan, sadece mahalledeki ilkokul öğrencileri için önce 3 esnafın düşündüğü yemekli etkinliğin, hayırseverlerin katkısıyla, geniş katılımlı büyük bir kutlama programına dönüşmesi... 

Çoğunluğu tarım ve hayvancılık işleriyle uğraşan İstiklal Mahallesi'nde oturan, çarşıda ise halı mobilya dükkanı işleten Mehmet Sıtmapınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalle halkıyla bir araya gelerek Vali Kemal Katıtaş İlkokulundaki öğrenciler için okul bahçesinde bir Kutlu Doğum etkinliği yapmayı, böylesi güzel ve anlamlı bir etkinliğin miniklerin zihninde yer etmesinini planladıklarını söyledi.

Hayırseverlerin etkinliğe, beklentilerinin üzerinde destek olduklarını, yaklaşık 50 bin lira toplandığını, Karatay Belediyesinin kürsü, masa, sandalye, Karatay Müftüğünün de 7 bin lira destek olduğunu vurgulayan Sıtmapınar, şunları kaydetti:

"Organizasyonun sorumluluğu ve koordinasyonunu okul aile birliğimiz üstlendi. İşin içinde Kutlu Doğum olunca, her işimiz kolay oldu. Güzel bir yemek oldu, herkesten Allah razı olsun, herkes yardımcı oldu. Yoğurt ve bamya çorbası, etli pilav ile geleneksel tatlılardan oluşan meşhur Konya düğün yemeğini binlerce kişiye ikram etmenin mutluluğunu yaşadık. Önce bin 500-2 bin kişilik bir yemek tasarlıyorduk. Bir baktık bizim yemek 7 bin kişiye çıktı. Ayrıca öyle bereketi oldu ki hem yemeğe gelenlerden ihtiyaç duyduğumuz cami için önemli yardım sözleri aldık hem de yemeğin fazlasını bir aşevine verdik, fakirlere dağıttılar. Bir dostumuz, ismini Hayber olarak düşündüğümüz camimiz için 80 ton demir bağışında bulundu, bir başkası 'minareleri ben yaptıracağım' sözü verdi. Bu etkinliği her Kutlu Doğum Haftası'nda, içine sünnet ve evleneceklere yardımı da içine katarak gelenekselleştirmek istiyoruz."

İlahiler ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan, Hz. Muhammed'in yaşamından kesitlerin anlatıldığı konuşmalar ve dualarla devam eden programa, Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş ile Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.