Kutlu Doğum'a özel yarışma

Kutlu Doğum'a özel yarışma

Anadolu Aile Derneği (ANADER), Ribat Eğitim Vakfı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle Kutlu Doğum Programları çerçevesinde bayanlara yönelik Kutlu Doğum seminerleri ve sınavı düzenleyenecek.

Anadolu Aile Derneği (ANADER), Ribat Eğitim Vakfı ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin de desteklediği Türkiye genelinde hanımefendilere yönelik tek olma özelliği taşıyan Kutlu Doğum Programları çerçevesinde  Kutlu Doğum Seminerleri ve sınavı ile ilgili  bir basın toplantısı düzenlendi.  Basın toplantısında konuşan ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kıvrak, "ANADER olarak, misyonumuz doğrultusunda, genelde toplumun ve ailenin özelde aileyi oluşturacak bireylerin huzur ve örnekliğinin sağlanması için  projeler hazırlayarak, bu programları halkımızla buluşturma gayreti içerisindeyiz. Ribat Eğitim Vakfı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile Kutlu Doğum Programları kapsamın da biz ümmetine en güzel örnek olan Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'in hayatını öğrenip örnek almak, hayatımıza geçirmek maksadıyla Siyer Yarışması düzenliyoruz.

Programımız, bilgilendirme, bilgileri ölçme ve final programı ile birlikte dereceye girenlerin ödüllendirilmesi olarak planlanmıştır. Programın bilgilendirme bölümünde, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ali Dadan Hocamızın katılımıyla gerçekleşecek ve sekiz hafta devam edecek seminerler dizisi tertip edilmiştir. Seminerlerimiz Zindankale Otoparkı Süleyman Şah Salonunda yapılacaktır. Seminerlerimizde Prof. Dr. İbrahim Sarıçam'ın Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı isimli kitap kaynak kitap olarak esas alınacaktır. Seminerlerde kaynak kitap olarak okutulacak Hz. Muhammed ve Evrensel Mesaj" isimli kitap Diyanet Yayınevi  (Hacıveyiszade Camii altı) Konya Kitapevinden temin edilebilir. Seminerlerimizin ilki 11 Şubat 2016 Perşembe tarihinde icra edilecek ve toplamda 8 seminer düzenlenecektir" dedi.

DERECEYE GİRENLERE ALTIN ÖDÜLÜ

Seminerlerde hangi konuların işleneceğini ve seminer sonunda düzenlenecek yarışma hakkında bilgiler veren Kıvrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Seminerlerimizde, Hz. Muhammed (s.a.v)'in Peygamber olarak gönderildiği ortam, Risalet öncesinde Hz. Muhammed (s.a.v), Vahyin Gelişi- İlk Müslümanlar, İşkence Dönemi- Çıkış Arayışları, Medine'de Yeni Bir Toplum İnşası, İslam'a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadele, Anlaşma ve Davet Dönemi, Fetih ve Veda  gibi konular işlenecek. Seminerlerin bitiminden sonra 13 Nisan 2016 Çarşamba günü sınav yapılacaktır. Kutlu Doğum Final Programımız 5 Mayıs 2016 Perşembe tarihinde Aziziye Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. Muhterem Abdullah Büyük Hocaefendinin teşrifleri ile gerçekleşecek olan programımızda siyer yarışmasında dereceye giren katılımcılarımıza ödülleri takdim edilecektir. Yarışmada dereceye giren birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın ödülü verilecektir."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.