Kutlu Doğum Ve "1 Hadis 1 Film” Yarışması Gönülleri Fethetti

Kutlu Doğum Ve "1 Hadis 1 Film” Yarışması Gönülleri Fethetti

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Mevlana Kültür Merkezi’nde Kutlu Doğum Anma Gecesi düzenlendi.Selçuklu Belediyesi’nin organize ettiği Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumunun 1444. yıldö...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Mevlana Kültür Merkezi’nde Kutlu Doğum Anma Gecesi düzenlendi.

Selçuklu Belediyesi’nin organize ettiği Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumunun 1444. yıldönümünün kutlandığı etkinlikte Konyalılar unutulmaz bir gece yaşadı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Rüveyde Gülseren Işık, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “1 Hadis 1 Film” Kısa Film Yarışması Jüri Başkanı Yönetmen Osman Sınav, Sinema TV Oyuncusu Osman Soykurt, Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, AK Parti İl ve İlçe Yöneticileri, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri, akademisyenler ve binlerce vatandaş katıldı. Ayrıca, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de gönderdikleri telgrafla programa katıldı.

20150423aw392806_03.jpg

Selçuklu Belediyesi’nin organize ettiği Kutlu Doğum Programı, Mehmet Emin Karataş’ın Sela ve Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Fatih Çıtlak ve Sufi Devran topluluğu gerçekleştirdikleri Devran Zikri ve konserleriyle Konyalılara görsel bir şölen yaşattı. Sanatçı Metin Çakar’ın, Peygamber Efendimizin (s.av) kaldığı Hira Mağarası ve Kabe-i Muazzamayı anlatan kum sanatı gösterisi duygusal anlara neden oldu. Gece, Selçuklu Belediyesi Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 1 Hadis 1 Film” kısa film yarışmasının final heyecanı da yaşandı. 38 şehir ve KKTC’den olmak üzere toplam 110 filmin katıldığı yarışmanın ödül töreninde dereceye giren filmler ödüllendirildi. Yarışmada, “Gün Batarken” adlı eseriyle Şenol Çöm birinci, “Davet” isimli eseriyle Melih Kundakçıoğlu ikinci ve “Komşu” isimli eseriyle Yusuf Faruk Tunç da üçüncü oldu. “Ümmet-i Muhammed, Temenni, Hakikate Çağrı, İyi Huy, Elma, İsar, Nefs filmleri Selçuklu Belediyesi mansiyon ödülü kazandı.

“1 HADİS 1 FİLM” YARIŞMASI BİRÇOK YÖNETMENİ TÜRK SİNEMASINA KAZANDIRACAK”

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “1 Hadis 1 Film” yarışmasına olan katkılarından dolayı Jüri Başkanı Yönetmen Osman Sınav, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Sinema TV Oyuncusu Osman Soykurt ve diğer jüri üyeleri ile yarışmaya katılan tüm eser sahiplerine teşekkür etti. Altay, “Sufi Devran’a ilk kez şahitlik ettim ama hakikaten çok güzel çok içten bir sunum oldu. Fatih Çıtlak Bey ve şahsında herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz izlediğimiz bu kısa filmlerle hadisleri beynimize nakşettik. Artık yeni nesil buna hazır ve bizim Selçuklu Belediyesi olarak bu konuda yeni bir açılım yapmamız gerekiyordu. Umarım ki bu yarışma, Osman Sınav Hocamızın da söylediği gibi kurumsal bir hale gelir ve birçok yönetmeni Türk Sinemasına kazandırmak için vesile olur. Yarışmaya katılan genç kardeşlerimiz takdire şayan bir iş çıkarmış herkese teşekkür ediyorum ama onlara özellikle teşekkür ediyorum. Katılımlarından dolayı tüm hemşehrilerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

BİRİNCİ OLAN YÖNETMENE UZUN METRAJ FİLM MÜJDESİ

Selçuklu Belediyesi’ne böyle güzel bir organizasyonu tertipledikleri için teşekkür eden TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, “Organizasyonun bir parçası olmaktan, böyle bir yarışmanın bir parçası olmaktan şahsım ve kurumum adına memnun oldum. “1 Hadis 1 Film” yarışmasının birincisi olan yönetmen arkadaşımız Şenol Beyi TRT TV Filmleri kapsamında uzun metraj bir film çekmek üzere önümüzdeki hafta TRT’ye davet ediyorum” dedi.

“İLK DEFA BİR JÜRİDE OLMAKTAN ÇOK MUTLU OLDUM”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a böyle cesur bir organizasyona imza attığı için teşekkür eden Osman Sınav, şöyle konuştu: “Sayın Genel Müdür Yardımcımıza yönetmen arkadaşım adına teşekkür ediyorum. Birinci olan filmimizin bu şekilde ödüllendirilmesi gerçekten çok büyük bir ödül. Çünkü sinema hayatımın başlangıcında hiçbir sinemacıyı tanımıyordum ve film çekmek için ne yapılır bilmiyordum. Gecelerce ağladığımı biliyorum. Sayın Genel Müdür Yardımcımız genç bir arkadaşımıza böyle bir imkan sundu, sinema yapmak isteyen bir insan için gerçekten güzel bir fırsat” dedi.

Sınav, “Jüri üyesi olmak aslında mutsuzluk kaynağıdır, çünkü çok fazla kötü film görürsünüz, sabredemezsiniz, sıkılırsınız, yorulursunuz. Bu durumu uluslararası birçok jüride yaşadım. Ama ilk defa bu jüride çok mutlu oldum. Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü kutsal metinler üzerinden, hadisler üzerinden kısa film yarışması düzenlemek çok cesur ve önemli bir karar. Hatta şunu söyleyebilirim benim hayatımda yaşadığım ve gördüğüm en cesur organizasyonlardan biri. Onun için lütfen kurumsallaştırın. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.

Ödül töreninden önceki son konuşmayı yapan Sinema TV Oyuncusu Osman Soykurt da şunları söyledi: “Bütün katılımcılara emekleri için teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki kısa zaman da Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük yönetmeleri olursunuz. Umarım biz sanatçıları da unutmazsınız. Böyle bir organizasyonu düzenlediği için Sayın Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Düzenlenen ödül töreninin ardından Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı. Erzincanlı, seslendirdiği “Selam Söyle”, “Sen Yoktun Sultanım”,“Kırk Yaşındasın” ve “Faran Dağları” isimli şiirleriyle gönüllere seslendi. Böyle özel bir organizasyonun içinde bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Dursun Ali Erzincanlı, “Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere bu program için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.