Kuşe Etiketler (Kağıt Bazlı Etiket Çeşitleri)

Kuşe Etiketler (Kağıt Bazlı Etiket Çeşitleri)

Termal transfer yöntemi ile ribon kullanılarak baskı alınabilen kağıt bazlı etiketlerden biri olan kuşe etiket, günlük hayatın pek çok alanında yoğun olarak kullanılmaktadır.

Termal transfer yöntemi ile ribon kullanılarak baskı alınabilen kağıt bazlı etiketlerden biri olan kuşe etiket, günlük hayatın pek çok alanında yoğun olarak kullanılmaktadır. Direkt termal yöntemle yani, ribon kullanılmadan basılması mümkün değildir mutlaka ribon kullanılan barkod yazıcılar sayesinde basılabilmektedir. Bu durumda da kullanılacak ribonun cinsi ve özellikleri önem kazanmaktadır. Wax ribon, wax - resin ribon ya da resin ribon çeşitlerinden istenilen herhangi birisi kullanılabilir. Ancak burada önemli olan nokta, kullanılacak alan ile ribonun uygunluğudur. Eğer yanlış bir ribon türü ile baskı alınırsa, dış etkenlerle baskı bozulabilir. Böylesi durumlarla karşılaşmamak için etiketin üretimi tamamlandıktan sonra kullanılması planlanan ribonu test ettikten sonra satın alınması daha doğru olacaktır.

termal-etiket.jpg

en çok tercih edilen etiket türlerinden olma sebeplerinden biri de yüzeyinde çukurluk barındırmamasıdır. Yüzeyi pürüzsüz olduğundan barkod yazıcılardan alınan baskı oldukça yüksek kaliteli bir hale gelmekte, neredeyse kusursuz baskılar alınabilmektedir. Hammaddesi kağıt olduğundan, dışardan gelebilecek etkilerle yırtılması mümkündür. Güneş ışığı, sıvı teması gibi dış etkilere karşı dayanıklılığı orta seviyelerdedir.  Diğer bir önemli özelliği de, oldukça uzun bir raf ömrüne sahip olmasıdır. 1 yılı aşan sürelerde kullanım için en çok talep göre etiketlerden biridir. Bunun yanında saklama koşullarına dikkat edildiği sürece kullanım ömrü 5-6 yıla kadar çıkabilmektedir. Bu sebeple piyasada raf ömrü uzun olan tüketim maddelerinin etiketlenmesinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Özellikle ev kullanımlarına yönelik temizlik ürünleri, gıda ambalajları, sağlık sektörü, gibi uzun raf ömrü olan hızlı tüketim maddelerinin etiketlenmesinde kullanılmaktadır. Eğer bu süreleri de aşan bir raf ömrü isteniyorsa plastik bazlı etiketlere ve etiketleri tercih etmek daha doğru olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.