Kuşadası'nda Çam Balı Hasat Şenliği Düzenlendi

Kuşadası'nda Çam Balı Hasat Şenliği Düzenlendi

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi'nde Çam Balı Hasat Şenliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte bölgedeki çam balı üreticileri ürünlerini tanıttı. Ayrıca bal üreticileri, bal pazarlama firmaları, arıcılık malzemesi satan...

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi'nde Çam Balı Hasat Şenliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte bölgedeki çam balı üreticileri ürünlerini tanıttı. Ayrıca bal üreticileri, bal pazarlama firmaları, arıcılık malzemesi satan firmalar, arı sağlık ürünleri firmaları açtıkları stantlarda ürünlerini tanıtılırken, şenliğe katılan davetlilere bal şerbeti ikram edildi.

    Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi, Tarım İlçe Müdürlüğü ile Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin organize ettiği Çam Balı Hasat Şenliği yapıldı. Şenlikte konuşan Aydın Vali yardımcısı Abdullah Aslan, "Aydın tarımının her çeşidini en güzel şekilde yapan en önemli ilimiz. Sahip olduğumuz potansiyel çok büyük. Fakat bunu yerinde değerlendiremiyoruz. Dünyadaki potansiyellere değerlendirdiğimizde bizim daha çok ilerilerde olmamız lazım. Bunun için birlik ve beraberlik içerisinde, mutlaka bilimsel metotlarda çalışmamız gerekiyor. Aksi takdirde istediğimiz ve arzuladığımız yere gelemeyiz." dedi.

    Turizmin dışında çok önemli yönlerinin de olduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Milli Park’ın arıcılık faaliyetlerine açılmasını istedi.

    Şenlikte konuklara Aydın ili genelinde yapılan en güzel bal yarışmasında dereceye giren ilk 3 arıcıya ödüllerini Vali Yardımcısı Aslan, Kaymakam Aksoy ile Belediye Başkanı Kayalı verdi. Zeus Mağarası önündeki alanda düzenlenen şenliğe Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Tarım İl Müdürü Mustafa Bircan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, bal yetiştiricileri ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.