Kuş Gribi Tekrar Almanya’nın Gündeminde

Kuş Gribi Tekrar Almanya’nın Gündeminde

Avrupa, bir taraftan yeniden ortaya çıkan kuş gribine karşı çare ararken, bir taraftan da yeni tespit edilen H5N8 türünün bölgeye nasıl geldiğini araştırıyor. Uzmanların tümü virüsün göçmen kuşlar aracılığı ile Avrupa’ya geldiğini...

Avrupa, bir taraftan yeniden ortaya çıkan kuş gribine karşı çare ararken, bir taraftan da yeni tespit edilen H5N8 türünün bölgeye nasıl geldiğini araştırıyor.

Uzmanların tümü virüsün göçmen kuşlar aracılığı ile Avrupa’ya geldiğini doğrulamasa da, geçtiğimiz hafta Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde bir yaban ördeğinde bu virüsün tespit edilmesi göçmen kuşlar şüphesini güçlendirdi. Eyalet bunun üzerine tüm kanatlı hayvanlara kümes mecburiyeti getirdi. Eyaletin tarım bakanı Dr. Till Backhaus, 13 milyon tavuk, ördek ve hindinin kümeste yada her tarafı kapalı çiftliklerde koruma altına alınmasına karar verdiklerini, bundan 40 bin çiftçinin etkileneceğini duyurdu. Çiftçilerin kontrol edileceğini kaydeden bakan, buna uymayanlara 30 bin Euro’ya kadar para cezası verilebileceğini belirtti.

Eyalette geçtiğimiz haftalarda virüsten dolayı 30 bin hindi itlaf edilmişti. Kanatlı hayvanlara çok hızlı bulaşarak yayılan virüsün insana bulaştığını gösteren bir vakaya ise henüz rastlanmadı.

‘Passauer Neue Presse’ye konuşan Federal Tarım Bakanı Christian Schmidt ise Almanya’da kanatlı hayvanların daha iyi korunması için Avrupa Birliği’nden (AB) maddi yardım talebinde bulundu. Schmidt, AB’nin Sağlık ve Gıda Güvenliği Komiseri Vytenis Andriukaitis’a bu talebini bildirdi. Bakan AB’nin bu konudaki duruşunu değiştirmesi gerektiğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.