Kuş cennetine lağım akıyor iddiası korkuttu!

Kuş cennetine lağım akıyor iddiası korkuttu!

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Kozanlı beldesinde bulunan "Gökgöl Kuş Cenneti" ile ilgili iddialar, tedirginlik oluşturdu.

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Kozanlı beldesinde bulunan "Gökgöl Kuş Cenneti" ile ilgili iddialar, tedirginlik oluşturdu. Kozanlı'ya 6 kilometre uzakta bulunan, avlanmaya yasak bölge ilan edilen ve 84 ayrı kuş türüne ev sahipliği yaptığı için Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınan Kuş Cenneti etrafındaki pis kokular, çevredeki vatandaşları da zora soktu. Vatandaşlar, "Göle kanalizasyon mu veriliyor, göle lağım mı akıyor" sorusunu sormaya başladı. Bölgede hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar, pis koku sebebi ile hayvanlarına gölden su bile içirmemeye başladı.

Konu ile ilgili Kulu Belediyesi'nden "Bölgede koku yok" açıklaması yapıldı. KOSKİ'den ise bölgede bazen bu ağır kokuların hissedilebildiği ile ilgili açıklamalar geldi. Gölde avlanmanın yasak olmasına rağmen, bazı vatandaşların ava çıkması da "Denetimde eksiklik mi var" sorularını akla getirdi. Ayrıca Kulu Belediyesi, "Biz, bölgeye gözümüz gibi bakıyoruz. Kesinlikle göle kanalizasyon verilmiyor. Drone ile bile takibimiz oluyor. Yaz günlerindeyiz. Şenlikler yaptık, koku olsa bunlar yapılmazdı.

Cihanbeyli tarafına kanalizasyon veriliyor. Gölün beslenmesi şart. Arıtma tesisi yapılacak" dedi. Koku olduğunu kabul eden KOSKİ tarafından ise şöyle bir açıklama yapıldı: "Göle direk bir kanalizasyon bağlantısı olmadığı biliniyor. Şebekenin sonuna doğru arada taşmalar olabilir. Kokunun sebebi de bu. Arıtma tesisi ile ilgili işlem başlatılıyor. Arıtma tesisinin projesi çizildi ve başlandı. Yine söylüyoruz, göle direk bir kanalizasyon bağlantısı yok. Şebekenin sonuna doğru mazgallardan taşmalar ve kokular olabiliyor."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.