Kuruyemiş düştü

Kuruyemiş düştü

Kuruyemiş fiyatlarındaki düşüş esnaf ve tüketicinin yüzünü güldürdü. Kış aylarında 70 liradan satılan Antep fıstığının kilosu 32 liraya kadar düştü. Fiyatlardaki düşüş satışların da artmasına neden oldu

Kuruyemiş fiyatlarında hasadın başlamasıyla birlikte düşüş olması ve buna bağlı olarak da satışların artması kuruyemişçileri sevindirdi. Melike Hatun Çarşısı'nda kuruyemişçilik yapan Meram Gıda'nın sahibi Mustafa Pekpostalcı, yeni ürünlerin çıkması ve fiyatların makul seviyelere inmesiyle kuruyemiş satışlarının arttığını söyledi. Kuruyemişin geçmiş yıllardaki fiyatına inmesinin hayal olacağını belirten Pekpostalcı, "Kuruyemiş fiyatları özellikle kış aylarında zirve yapmış durumdaydı. Badem, fındık ve Antep fıstığı gibi ürünlerin fiyatlarında yükselme vardı. Yakın zamanda yeni mahsuller çıkacağı için fiyatlar yavaş yavaş aşağı inmeye başladı. Fındığın verimi bu yıl iyi olduğu için fiyatı daha da düşecek, vatandaş fındığı rahatça yiyebilecek. Yeni mahsullerin çıkması ile Antep fıstığı ve bademde de düşüş olacaktır. Bu sezon vatandaşlar uygun fiyattan kuruyemiş yiyecek. Fiyatların aşağı düşmesi satışlarımızı artırdı. Düğün sezonunun olması ve fiyatların düşmesi hem bizim satışlarımızı artırdı hem de düğüncülerin yükü hafiflemiş oldu" dedi.

FİYATLARDA CİDDİ BİR DÜŞÜŞ VAR

Özellikle Antep fıstığın kilosunun kış döneminde 70 liraya kadar çıktığını ifade eden Pekpostalcı, “Şimdi kilosu 32 liraya kadar düştü. Fındıkta da önümüzdeki günlerde düşüş bekliyoruz. Çekirdeğin kilosu yaz başında 6 buçuk liraydı. Şimdi ise 8 buçuk lira oldu. Çünkü üreteci artık yağlık çekirdek üretimine geçti. Ceviz de yeni hasat olduğu için kilosu 48 lira ama kabuklu ceviz 20 liradan satılıyor. Yaz sıcaklarında insanlar yağlı kuruyemişleri fazla tüketmiyor. Daha hafif kuruyemişler daha fazla satılıyor. Bu yıl vatandaşlar elini cebine atarak rahatça kuruyemiş alıp tüketebilecek" diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.