Kurumlaşmaya teşvik verilecek

Kurumlaşmaya teşvik verilecek

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, "Gelir İdaresi Başkanlığı e-fatura ve e-defter gibi elektronik uygulamalar ile mükellefleri kurumlaşmaya teşvik ediyor. Kurumlaşan mükellefler küresel rekabete daha sağlıklı bir şekilde uyum sağlayacaktır" ded

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı görevine iki hafta önce başlayan Musa Kazım Ünver, gazetemize açıklamalarda bulundu. Musa Kazım Ünver, "Devlet baba bizlere bir maaş veriyor. Bizlere de bunun karşılığında bir mesai vakfetmek görevi düşmektedir. Maksimum fayda, minimum maliyetle bu mesaiyi vakfetmemiz gerekiyor. Çalışmalarımızda  mükellef odaklı çalışma esastır. Temel amacımız mükellefleri eğitmek, bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Konya Vergi Dairesi Başkanlığı’na değer katacağıma inanıyorum. Kapımız ve gönlümüz her daim Konyalı hemşerilerimize açıktır. İmkanlar çerçevesinde en iyi ve en kaliteli hizmeti vermek istiyoruz " diye konuştu.  

KONYA VERGİ DAİRESİ İLK 10'DA

Başkanlığın bazı ilçelerdeki binalarında sıkıntıların olduğunu, bu sıkıntıların giderilmesi için çalışmaların başladığını belirten Ünver, Başkanlığın bazı ilçelerde ise yeni hizmet binaları yaptığını söyledi. Ünver, "Konya Vergi Dairesi Başkanlığı, Türkiye'deki 30 başkanlık arasında vergi gelirleri noktasında ilk 10'da yer alıyor. Konya Vergi dairesi Başkanlığı; 4 grup müdürlüğü, 10 müdürlük, 12 vergi dairesi müdürlüğü şeklinde örgütlenmiştir. İlçelerle birlikte toplamda 800'e civarında personelimiz var. Temel sorunumuz ise coğrafi alanımız genişliğidir. Örneğin Akşehir merkeze 136 kilometre, Kulu 153 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Böylesi geniş bir alanda 120 bin civarında mükellefe hizmet vermekteyiz”  şeklinde konuştu.  

KAMU KENDİNİ GÜNCELLİYOR

Ticari ve gündelik hayatın dinamik bir yapısının olduğunu da belirten Ünver, "Kamu her geçen gün iyiye gidiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı e- fatura ve e-defter gibi elektronik uygulamalar ile mükellefleri kurumlaşmaya teşvik ediyor. Kurumlaşan mükellefler küresel rekabete daha sağlıklı bir şekilde uyum sağlayacaktır. Başkanlığın temel hedefi; kayıt dışı ekonomiyle mücadeledir. Yapılan bir çalışmaya göre ülkemizde kayıt dışılığın oranı yüzde 27 civarında olduğu belirlenmiştir. Bu oranı önümüzdeki on yılda 5 puan azaltarak yüzde 20 civarına çekmek gerekmektedir. Çünkü; vergilendirilmiş kazanç ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Ülkemizde kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınamaması vergi adaletsizliğini doğurduğu gibi vergiye gönüllü uyumu da azaltmakta ve vergiye karşı direnci artırmaktadır. Diğer bir hususda geçmişte uygulanan 6111 sayılı Kanunla söz konusu Kanundan beklenen fayda maksimum düzeyde gerçekleşti. Kamu oyunca bilindiği üzere Meclis'te görüşülen Torba Yasa Tasarısı'nda da borçların yapılandırılmasına ilişkin 6111 sayılı Kanun benzeri düzenlemeler yeralmakta. Vatandaşlarımızın ve mükelleflerimizin bu Kanun uygulamasına da en üst düzeyde teveccüh göstereceğine inanıyorum. Söz konusu Kanun yasallaştığı andan itibaren Konyalı hemşerilerimizi en üst düzeyde bilgilendirmenin çabası ve gayretine gireceğiz" ifadelerini kullandı.

MUSA KAZIM ÜNVER KİMDİR?  

Cihanbeyli'de dünyaya gelen Ünver, 1995 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Akabinde Maliye Bakanlığı'nda denetim elemanlığı yaptı. Daha sonra İdari görev süreçleri başladı. En son Vergi denetim Kurulu Konya Grup Başkanlığı görevinde yürüttü.

KERİM ATICI merhabahaber.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.