'Kurtuluş harbi yapabiliriz'

'Kurtuluş harbi yapabiliriz'

İsrail'in Filistin'e zulmü ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan Saadet Partisi YİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz, "İsrail'in bölgedeki ilerleyişini önlemek için adım atılmazsa ileride bir kurtuluş harbi daha yapabiliriz" dedi

Saadet Partisi Yüksem istişare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulüm ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri konularında Konya İl Teşkilatında açıklamalarda bulundu. Ramazan ayına rağmen Müslümanların gördüğü zulümlerin tesadüf olarak değerlendirilmesinin yanlış olacağını ifade eden Öz, yapılan zulümlerin belirli bir merkezden planlı ve organizeli bir şekilde yapıldığına dikkat çekti. ABD'nin stratejik hedefinin araştırıldığı zaman Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) olarak adlandırılan proje olduğunu belirten Öz, "ABD'nin resmi siteleri, hatta eski ansiklopediler araştırılırsa bu açık olarak ortadadır. ABD Eski Bakanı Rice, BOP için 22 İslam ülkesinin sınırlarının değiştirilmesi projesidir demiştir. Yaşadığımız olaylar dış güçlerin, ABD ve İsrail'in birlikte organize ettiği projelerdir" dedi.

ÜLKE TOPRAKLARIMIZ DA TEHLİKEDE

'Arap Baharı' adıyla Arap dünyasında yaşanan gelişmelerin bu dış güçlerin işine yaradığını söyleyen Öz, konuşmasına şöyle devam etti: "Suriye'de, Mısır'da, Libya'da İsrail'e ve ABD'ye zorluk çıkaran liderler bir bir devrilerek işbirlikçi idarelere devredilmiştir. Bütün bu olaylar Büyük İsrail'in kurulması için yapılmıştır. 1967'den başlayarak süregelen İsrail'in Filistin topraklarında yayılma projesi, Arz-ı mev'ud gerçekleştirilinceye kadar sürecektir. Bu planda Ülkemizin topraklarına da göz dikilmiştir. Sınırları değiştirilmek istenen 22 ülke içerisinde ülkemiz de vardır. Konyalı kardeşim, önlem alınmazsa gün gelecek İsrail sana komşu olacaktır. Biz bu coğrafyaya ilgisiz kalamayız. Buna bir çözüm üretmezsek bizim de kanımız akacak. Bir an evvel İsrail'in yayılmacı politikasına karşı bir adım atmalıyız. İsrail'i protesto etmek, kınamak İsrail'i durdurmaz, güler geçerler. Onları ancak askeri güç durdurur." Saadet Partisi olarak sundukları çözüm önerilerini dile getiren Öz, şöyle konuştu: “Türkiye öncülüğünde bir İslam barış gücü oluşturulmalıdır. Bu barış gücüne tüm İslam devletleri asker göndermelidir. Bu güç Gazze'de konuşlandırılmalı ve İsrail'den gelen saldırılara anında karşılık vermelidir. Bunlar yapılmazsa İsrail ilerleyişini sürdürecek, sınırımıza dayanacak ve yeni bir kurtuluş harbi yapmak zorunda kalabiliriz.

BU SEÇİM DEMOKRATİK DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçileceğinin söylendiğini fakat halkın seçmediğini belirten Öz, “Parlamento'nun belirlediği 3 aday seçilecek. Bu anti demokratik bir seçimdir. Halkın kendisi aday göstermesi lazımdır. Bu üç adayın üçü de AB'ci ve ABD'cidir. Ülkeye yeni bir şey getirmeyeceklerdir. Hiç biri Milli Görüşçü değildir. Milli bir anlayış ortaya koymayacaklardır. Biz AB'nin, ABD'nin güdümünde olamayız. Önümüze üç seçenek sunuluyor fakat aralarında bir fark yok. Bu seçim formaliteden ibarettir” diye konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.