Kurtulmuş'tan bedelli askerlik açıklaması

Kurtulmuş'tan bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, bedelli askerlikle ilgili gelen bir teklif olmadığını söyledi.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin, "Bedelli askerlikle ilgili şu aşamada Bakanlar Kurulu'na gelen bir teklif yok" dedi.

Toplantıda, gıda piyasasının düzenlenmesinde TMO ve Süt Kurumu'nun rolü ve fonksiyonlarının gündeme geldiğini söyleyen Kurtulmuş, "Esas amaç gıda fiyatlarının dengede tutulması." şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın Bakanlar Kurulu'na sunduğu gelir vergisi tasarısının da görüşüldüğünü belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Gelir vergisi kanunu ve kurumlar vergisi kanununu birleştirme hazırlığı içerisindeyiz. Ayrıca petrokimya alanında yeni bir atılımın önemi gündeme geldi, büyük ölçekli endüstri bölgelerinin kurulması teklif edildi, müzakere edildi."

"Referandum istikrarsızlığa neden olur"

Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna da değinen Kurtulmuş, IKBY'yi kararlarını gözden geçirmeye davet ederek, "Kuzey Irak'ta yapılacak bir bağımsızlık referandumunun, zaten paramparça olmuş olan bölgede karışıklıkların daha fazla artmasına neden olmaktan, istikrarsızlığı artırmaktan başka bir sonuç sağlamayacağını biliyoruz." diye konuştu.

Kurtulmuş, Katar krizine ilişkin olarak da, "Krizin ilk dakikalarından itibaren Cumhurbaşkanımız bir mekik diplomasisi yürüttü. Sorunun çözümü için çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Rusya ile S-400 füzeleri görüşmelerinin olumlu seyrettiğini de kaydeden Kurtulmuş, henüz imza aşamasına gelinmediği bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.