Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

KURTARAN 5 PUAN 

KURTARAN 5 PUAN 

Süper Lig’in 39. haftasında Konyaspor, Fatih Karagümrük’ü konuk etti. Müsabaka Konyaspor’un 5-1’lik galibiyetiyle sona erdi. İlk düdükle beraber maç başladı. İki takımda ilk on dakikalık süre içerisinde birbirlerini tartarak garantici oyun oynadılar. Fatih Karagümrük takımı genel olarak top kaybı yapılan yerde baskı kurmaya çalışan ve kaybedilen yerde topu tekrar kazanmaya çalışan bir takım. Konyaspor karşısında da bu politika ile sahada izledik. Rakip takımın boşluklarından yararlanıp ilerde baskı ve hızlı kanat oyuncuları ile hücum yapmaya alışmış bir takım. İlk yarı iki takım arasında istatiksel bir uçurum olmasa da ciddi pozisyonlar yaşandı. İlk dakikadan beri karşılıklı git gel olan maçta 24. dakikada sağ kanattan Bytyqi’nin kullandığı serbest vuruşta Cikalleshi kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ama VAR’ın uyarısıyla gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İki takımda ilk yarıda köşe vuruş organizasyonları ile birer gol bulup soyunma odasına gitti. İlk devre 1-1 beraberlik ile son buldu.

          İlk yarıda rakibin önde sert ve hızlı baskısı karşısında sezon boyunca çok nadir görebildiğimiz ayağa ve dikine paslar ile hücum yapan Konyaspor ilk yarıdan taraftarın beğenisini kapmıştı bile. Konyaspor taraftarı ilk yarıdaki oyunu beğenmiş olsa da hepsinin  bir yanı takıma kızgın ve üzgündü bu oyunu sezon boyunca neden oynamadıkları konusunda.

          İkinci yarı başlamasıyla Konyaspor çok net bir şekilde gol arayan ve rakibi sıkıştıran taraf oldu. Gerçekten golü arzulayan geçen haftalara nazaran bu sefer 1 puanla yetinmek istemeyen bir Konyaspor izledik. Bu mücadele ve istek sonuç ne olursa olsun bizi mutlu edecekti. Konyaspor baskılı ayağa oyunu ile gerçekten Fatih Karagümrük takımının gardını düşürmüş ve istediği gole 61. dakikada Guilherme’nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte iyi yükselen Abdülkerim’in kafa vuruşundan dönen topu fırsatçılığı ile gole çeviren Cikalleshi ile buldu. Bu gol ile Konyaspor kendi evinde 2-1 öne geçmiş ve çok rahatlamış oyunu tamamen eline almış taraf oldu. Fatih Karagümrük kalesinde gördüğü ikinci gol ile beraber tamamen oyun konsantrasyonunu kaybetmese de tam 3 dakika sonra 3. golü yemeleri konuk takımı sersemleştirdi. 

            Maçın gidişatı 65. dakikadan sonra 3-1 öne geçmiş Konyaspor tarafından belirlenecekti. Fatih Karagümrük tamamen kendi sahasına çekilmiş boşluk bulursa hücuma geçen onun dışında maçı kafasında bitirmiş bir oyun sergiledi.  Bunun üzerine Konyaspor 85 ve 90+3 de iki gol daha bulup konuk takımı İstanbul’a yolcu etti .

           Konyaspor 5-1 gibi farklı bir skor ile evinde 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı ve puan hanesinde puanını 45 yaptı. Böylece düşme potasından tamamen uzaklaşmış takımımız sezon başından beri taraftarımıza yaşattığı korkuyu üzerinden aldı. Keşke demeyi hiç sevmem ama takımımız keşke bu oyunu sezon ortalarında gösterip en başta gelecek planları yapmamızı sağlasaydı. 3 sezondur Konyaspor ligte kalacak mı kalmaycak mı stresi ile taraftarı gerçekten çok boğdu. Kalan üç haftada gelecek sezon bizimle devam edecek oyuncuların ve genç oyuncuların daha çok süre almaları mantıklı olabilir. Konyaspor yönetiminin taraftarının sesini duyup bu şehrin takımına ihanet etmeden taraftarları sevindirecek bir yol çizmelerini temenni ederim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR