Kürt Parlamentosu Kobani Tezkeresini Onayladı

Kürt Parlamentosu Kobani Tezkeresini Onayladı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu, Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gönderilmesi için gerekli olan tezkereyi onayladı. Bugün özel gündemle oturuma başlayan Kürt Parlamentosu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu, Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gönderilmesi için gerekli olan tezkereyi onayladı.

Bugün özel gündemle oturuma başlayan Kürt Parlamentosu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin talebi ile Kobani tezkeresini ele aldı.

Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, mecliste milletvekillerini bilgilendirerek bölge yönetiminin ABD, Türkiye ve PYD olmak üzere tüm tarafların onayını aldığını ifade etti. Kadir, Peşmerge Bakanlığı'na bağlı özel eğitimli kuvvetlerden oluşan birliklerin meclisin onayı ile Kobani’ye sevk edileceğini kaydetti. Daha sonra bölgedeki tüm siyasi partilerin onayının alınması üzere oylamaya geçildi. Oy birliği ile Peşmerge kuvvetlerinin Türkiye üzerinden Kobani’ye gidişine izin verildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin kardeşi Sidat Barzani komutanlığında ağır silahlarla donatılmış 3 bin 500 civarındaki Peşmerge gücünün peyderpey bölgeye kaydırılması planlanıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.