"Kürt Halkının Fedai Gücü Olmasaydı Işid, Irak Ve Suriye'yi Almıştı"

"Kürt Halkının Fedai Gücü Olmasaydı Işid, Irak Ve Suriye'yi Almıştı"

Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkının fedai gücü olmasaydı IŞİD'ın, Irak ve Suriye'yi alacağını iddia etti.Alman İnsan Hakları Komisyonu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay'ı...

Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkının fedai gücü olmasaydı IŞİD'ın, Irak ve Suriye'yi alacağını iddia etti.

Alman İnsan Hakları Komisyonu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında yapılan kısa bir sohbetin ardından IŞİD'ın saldırılarına dikkat çekildi.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kobani'ye yapılan saldırıların durdurulması için demokrasiye inanan güçlere ihtiyaç duyduklarını belirterek, artık Kürt halkının anlaşılması ve taleplerin doğru bir şekilde kamuoyuna aktarılması gerektiğini söyledi.

Ulus devlet anlayışı ile halkların inkar edildiğini ve baskı altında tutulduğunu savunan Türk, "Özellikle Kürdistan ve Kürdistan topraklarında yaşayan Süryani halkların yanı sıra burada yaşayan diğer halklar da yok sayıldı. Bunların yanı sıra uygulanan politika ile bu topraklarda yaşayan halkların aynı zaman da çeşitli şekillerde asimile edildi. Kürt halkı her şeyin bilincinde. Yok sayan bir anlayışı kabul etmiyoruz.” dedi.

"KÜRT HALKI TÜM SALDIRILARA RAĞMEN DİRENİYOR"

Şengal ve Kobani'ye yapılan saldırılara dikkat çeken Türk, şöyle konuştu: "Bugün yapılan saldırıları hepiniz görüyorsunuz. Onlara herhangi bir yardım gitmemesine ve toplarla saldırılmasına rağmen Kürt halkı mücadelesini sürdürüyor. Ama bugün IŞİD'e saldıracağız diyen koalisyon, ne yazık ki bu Kobani'ye yönelik yapılan kuşatmayı sanki görmüyor. Ve yine ne yazık ki direnen halka yardım yapılmıyor. Hâlbuki yardım direnen halka yapılmalıdır. İşte bizler bunların duyulmasını istiyoruz. Halkı savunan bu güçlere yardım verilmediği takdirde de hiç kimse Kürt halkını savunduğunu söylemesin. Hiçbir anlamı da olmaz. Kürt halkının fedai gücü olmasaydı IŞİD, Irak ve Suriye'yi almıştı." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.