Kurslar başlıyor

Kurslar başlıyor

Her sene yaz dönemlerinde olduğu gibi, bu yıl da yaz dönemi Kur'an kursları düzenleniyor. Okulların tatil olması ile birlikte öğrenciler yaz kuran kurslarına kayıt oluyor. 25 Haziran pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur’an kurslarına yoğun talep var

Okulların tatil olması ile birlikte çocuklar 3 aylık uzun bir yaz tatiline girdiler. Aileler çocuklarının yaz tatilini verimli geçirmesi için çocuklarını Yaz Kur’an kurslarına kayıt ettiriyor. 8 hafta ve 2 dönem şeklinde düzenlenecek Yaz Kur’an kurslarının birinci dönemi 25 Haziran-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. İkinci dönemi ise 23 Temmuz-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yaz  Kur’an kursları ile ilgili bilgiler veren İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, Konya’nın dini eğitim verme noktasında önemli bir merkez olduğunu belirtti. Yaz Kur’an kurslarına her yaş grubundan yoğun ilgi olduğunu söyleyen Öztürk, “İnsanlarımız Kur’an ve temel dini bilgileri öğrenmek istiyorlar. Bizlerde bu noktada elimizden gelenden fazlasının yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Kur'an-ı Kerim bilmeyenlerin Kuran-ı Kerim’i öğrenmesi için seferber olduklarını söyleyen Öztürk, “Bu yıl yaz döneminde il ve ilçelerimiz dâhil olmak üzere birçok farklı noktada kurslarımız eğitim verecek. Yaz Kur’an kurslarına talebin fazla olması bizleri sevindiriyor. Her yaş grubuna eğitim veriyoruz.” şeklinde konuştu.

HER YERDE EĞİTİM İMKÂNI SAĞLIYORUZ

Her vatandaşa Allah’ın kitabı Kur’an- Kerim’i öğretmek zorunda olduklarının bilincinde olduklarını söyleyen Öztürk, Kur’an- Kerim öğrenmek isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Öztürk, “Kim Kur-an-ı Kerim öğrenmek isterse biz onun yanındayız. Bu konuda hizmetlerimizi bir adım öteye taşıdık. Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenlerin gelmesine gerek yok biz onların ayağına kadar gidiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Yaz Kur’an kursları ile ilgili birtakım uygulamaları var.  Eğer çocukların anne ve babası mevsimlik işçiyse biz bu durumda çocukların bulundukları yerde Kur’an eğitimi veriyoruz. Bunun dışında engelli öğrencilerimize de bir hizmetimiz var. Engelli öğrencilerimizin bulunduğu yerde Kur’an kurslarına gelmeleri olanaksızsa biz yine Kur’ar kursları hocalarımız veya imamlarımızla evlerine kadar giderek eğitim imkânı tanıyoruz” diye konuştu.

TEMEL DİNİ BİLGİLER ÖĞRETİLİYOR

Din öğretimi ve eğitimini birbirinden ayırmak gerektiğini söyleyen Öztürk, “Din öğretimini daha çok okullar yerine getiriyor. Bizler ise Yaz Kur’an kurslarında din öğretimini yerine getiriyoruz” dedi. Millet olarak çocuklara değer verilmezse ülke olarak önümüzü görmenin mümkün olmayacağını belirten Öztürk, “Çocuklara vereceğimiz en büyük değer onları bizlere lütfeden rabbimizle tanıştırmaktır. Öncelikli hedefimiz çocuklarımızı rableriyle tanıştırmak ve buluşturmaktır” dedi. Yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'in sünnetinin, hadislerin ve temel dini bilgilerin de öğretildiğini kaydeden Öztürk, temel dini bilgilerin her Müslüman tarafından bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Öztürk, “Her yaş grubuna uygun formatta eğitim veriliyor. Ağaç yaşken eğilir. Namaz duaları, küçük çocuklarımıza öğretiliyor. Daha kalıcı oluyor. Abdest almadan namaz kılınmaz. Abdest nasıl alınır, tüm incelikleri ile bu gösteriliyor. Namaz kılmanın şartları nelerdir bunlar anlatılıyor. Peygamber efendimizin yaşadığı hayat, öğretiliyor. Bu anlamda yaz Kur’an kursları büyük bir görev üstleniyor” sözlerini kullandı.

SOSYAL FAALİYETLER DÜZENLENECEK

Yaz Kur’an kurslarında sadece dini eğitimlerin verilmediğini, dini eğitimlerin yanında sosyal faaliyetlere de vakit ayrıldığını belirten Öztürk, “Yaz Kur’an kurslarımızda dini bilgilerin yanında farklı sosyal aktivitelerde düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile düzenlenen bir protokol ile sportif faaliyetlere vakit ayrılacak. Bakanlığımıza bağlı olan merkezlerde düzenlenen aktiviteler önceki yıllarda çocuklarımız tarafından ilgi ile karşılandı. Böylece çocuklar yaz Kur’an kurslarına çok daha istekli gelmeye başladılar. Sportif faaliyetlerimiz futbol, voleybol, basketbol gibi dallarda düzenlenecek. Ayrıca çocuklarımız gezilere ve pikniklere de götürülecek. Böylece yaz dönemini çocuklar dolu dolu geçirmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZA KUR’AN’I SEVDİRELİM

Velilerden talep olması halinde 4-6 yaş grubunda ki çocukların yaz Kur’an kurslarına kabul edileceğini söyleyen Öztürk, Çocuklara küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim ve Temel Dini Bilgilerin öğretilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Öztürk konuşmalarını şu sözlerle tamamladı, “Çocuklarımıza küçük yaşta dini bilgilerin öğretilmesi gerekiyor. Çocuklarımıza Kur’an kurslarını sevdirmek için gereken hassasiyet hocalarımız tarafından gösteriliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl ilk kez 4-6 yaş grubunda ki çocuklarımızı yaz Kur’an kurslarına kabul ettik. 4-6 yaş gruplarında ki çocuklarımıza alanında uzman kişiler tarafından eğitim veriliyor. Velilerimizden talep olması halinde bu yıl yine 4-6 yaş grubunda ki çocuklarımıza Yaz Kur’an kurslarını açacağız. Bu yüzden ailelerimiz güvenle çocuklarını kurslarımıza gönderebilirler. Çocuklarımızın küçük yaşlarda dini konularda eğitim alması ciddi önem teşkil ediyor”.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.