Kurbanlıkların Canlı Kilo Fiyatı 12-12,50 Tl Civarında

Kurbanlıkların Canlı Kilo Fiyatı 12-12,50 Tl Civarında

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, kurbanlıkların kilogram fiyatını 12-12,5 lira olarak açıkladı. Temel, geçen sene fiyatların 11 TL olduğunu da ifade etti.Kurban Bayramı, kurbanlık fiyatlarının yanında miktarlarını...

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, kurbanlıkların kilogram fiyatını 12-12,5 lira olarak açıkladı. Temel, geçen sene fiyatların 11 TL olduğunu da ifade etti.

Kurban Bayramı, kurbanlık fiyatlarının yanında miktarlarını da tartışmaya açtı. Temel, bütün Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da kurban yönünden bir sıkıntının söz konusu olmadığını belirtti. Muhsin Temel, Ankara’da hayvan sayısında önemli artışlar yaşandığını ifade ederek, “Özellikle son beş yıl içerisinde küçükbaş hayvan sayısında yüzde 50’ye yakın, büyükbaş hayvan sayısında da yüzde 35 artış var. Şu anda Ankara’da 294 bin büyükbaş, 950 bin de küçükbaş hayvan var. Yeteri kadar hayvanımız var. Vatandaşlarımız kurban konusunda bir sıkıntı yaşamayacak.” dedi.

Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun toplanarak gerekli kararları aldığını; belediye, emniyet, jandarma ve ilçe tarım müdürlüklerinin Kurban Bayramı süresince koordineli bir şekilde çalışmaları yürüteceklerini vurgulayan Temel, şunları söyledi:

“Ankara’ya giriş çıkışlarda kontrol noktaları oluşturduk. İlçelerde kurban satış ve kesim noktaları belirlendi. Şu an itibariyle 55 kurban satış yerimiz, 120’nin üzerinde de kesim yerimiz var. İlçe müdürlüklerimizde veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerinden oluşan araçlı 30 ekip kurduk. Ekiplerimiz hazır kıta beklemektedir. Ankara’da İnşallah hiçbir problem yaşamadan Kurban Bayramı’nı eda edeceğiz. Bu konuda bütün tedbirlerimizi aldık.”

KURBANLIK SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER

Ankaralılara kurbanlık satın alırken dikkat etmeleri gereken konularda da uyarılarda bulunan İl Müdürü Temel, kurbanlık satış yerlerine giren hayvanların il, ilçe müdürlüklerinde ve belediyelerde görevli veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolünden geçirilerek satış alanına alındığını dile getirdi. Ankaralılardan kurbanlıklarını kurban satış yerlerinden veya ruhsatlı besihanelerden almalarını istedi. Temel, ayrıca Ankaralılardan alacakları kurbanlıklara ait pasaportları ve veteriner sağlık raporunu da satıcılardan talep etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kurbanlık alırken erkek hayvanların tercih edilmesinin ülkemizdeki hayvan varlığının sürdürülmesi açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Temel, “Gebe, gebe olmasa bile damızlık vasfı olan dişi hayvanlar, yeni yavrulamış hayvanlar, 2 yaşını tamamlamamış büyükbaş hayvanlar ile 1 yaşını tamamlamamış küçükbaş hayvanlar kurban edilmemeli. Bunun yanı sıra çok zayıf, hasta, ağız ve burun akıntısı olan, tüy ve kılları düzensiz ve mat, aşırı durgun ve çevreye duyarsız, yürüyemeyen ya da ayakta duramayan hayvanlar da kurbanlık olarak alınmamalı. Vatandaşlarımızın kurban keserken hem hayvan sağlığı hem de kendi sağlıkları açısından hijyen şartlarına uymaları da büyük önem taşıyor.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.