Kurban’da yetimlerin yüzü yardımlarla gülecek

Kurban’da yetimlerin yüzü yardımlarla gülecek

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği yöneticileri, yardım faaliyetleri hakkında basın toplantıları düzenledi.

Dernek binasındaki toplantıda Kurban Bayramı'nda faaliyetler anlatıldı. Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Rida Dernek Yönetiminden Selim Doğdu'ya dernek üyeleri Muhsin Yeşil ve Ali Sami Palaz eşlik etti. Rida Derneği, bu yıl da kurban programını dünyanın 10 ülkesinde organize ederek “Kurban Yetimlere Güzel” sloganıyla binlerce kurban hissesi ile yetimlerin ve mazlumların yanında olacak. Yurtdışı Kurban bedeli 600 TL, Yurtiçi Kurban Bedeli 900TL, Suriye Kurban Bedeli 900 TL olarak belirlendi. Konuyla ilgili konuşan Rida Derneği Yönetiminden Selim Doğdu, “Kenya Dadab kampı, Somali’deki büyük kuraklık ve açlık neticesinde ölüm yolunu aşarak gelen Somalili Müslümanların oluşturduğu bir kamp. BM kayıtlarına göre Dünyada yaşanması en zor olan iki bölgeden biri olan ve yaklaşık 700 bin mültecinin yaşadığı Dadab kampında 7 yıldır, 9 medresesi, 2 aşevi, 6 mescidi ile çalışmalarını sürdüren Rida, yaklaşık 3 bin 300 yetim çocuğumuza bu medreselerde eğitim vermekte ve karınlarını doyurmaktadır. Sadece Kurban bayramında et görebilen bu kampta her yıl olduğu gibi bu yılda da düzenleyeceğimiz Kurban organizasyonu ile binlerce hisse kurbanı yetimler başta olmak üzere, tüm fakir ve mazlumlara ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuyla ilgili konuşan Rida Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sami Palaz, “Yıllardır süren kabile savaşları, dökülen kardeş kanı ve bunun neticesinde sayıları artan binlerce yetim. Evet, burası Darfur. Yani BM kayıtlarına göre Dünyada yaşanması en zor olan iki bölgeden diğeri. Yaklaşık 2,5 milyon Müslümanın yaşadığı kamplarda, yaşamla ölüm arasında mücadele edilen bir bölge. Bölge halkının büyük takdirini alarak 7 yıldır faaliyetlerine devam eden Rida çalışmalarını 35 okulda 2 bin 300 yetime, 28 kuran kursunda 2 bin 871 hafız ve kuran talebesine, kimsesizler yurdunda kalan 200 sokak çocuğuna aşevimizden çıkan yemekle hem karınlarını doyurmakta hem de eğitimlerine katkı sağlayarak, gönüllerine hitap ederek çalışmalarını sürdürmektedir"  ifadelerini kullandı. Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği arefe gününe kadar kurban bağışlarını kabul edecek.

İDRİS BAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.