Kurban’da acemi kasaplara dikkat!

Kurban’da acemi kasaplara dikkat!

Kendini kasap olarak tanıtan kişiler, kurban keserken hem kendi canına zarar veriyor hem de hayvanları telef ediyor. Bayramda hastaneler, kendini yaralayan acemi kasaplar ile dolup taşıyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, acemi kasaplar yavaş yavaş piyasaya çıkıyor. Eline bıçağı alan her kişi, insanlara kendisini kasap olarak tanıtıyor.  Kurban keserken, kazalar da kaçınılmaz oluyor.  Kendi canına zarar veren sözde kasaplar, hastanelerin yolunu tutuyor. Tehlikenin boyutu bazen büyüyor ve bıçak kazaları bazen ölüme kadar gidiyor. Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, hem vatandaşlara hem de acemi kasaplara uyarılarda bulunuyor.

“ELİNE BIÇAK ALAN KASABIM DİYOR”

Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, acemi kasapların kendi canına zarar verdiği kadar, kestiği hayvanı da zayi ettiğini söylüyor. Bu meslekte işin ehli olan ile acemi olanların kendini kolayca ele vereceğini belirtiyor. Etin düzgün yüzülmediğini dile getiren Başkan Balbaloğlu, “Herkes, kendi işini yapmalı. Bir evde kurban kesmesini bilen vardır ama iş ehline verilmeli. Ete ustanın eli değmeli. Eğer değmezse kurbanlık etin beslenme ömrü azalır. Normal birinin kestiği hayvanın eti ile ustanın kestiği hayvanın etinin tadı farklıdır” açıklamalarında bulundu.

HASTANELER ACEMİ KASAPTAN GEÇİLMİYOR

Her yıl aynı senaryoların yaşandığını aktaran Balbaloğlu, sözde kasapların hayvanları keserken kendilerini kestiğini kaydetti. Kurban Bayramı'nda hastanelerde acemi kasap yoğunluğunun yaşandığını ifade eden Balbaloğlu, “Konya'da normalde 300 kasap varsa, bayram zamanında piyasa 600 tane de acemi kişi çıkıyor” şeklinde konuştu. Balbaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Denetim yok. Denetimlerin eksik edilmemesi lazım. Elimizdeki bıçak, şakası olmaz. Biz neden kasapların tercih edilmesi gerektiğini söyledik. Karar, vatandaşın.”

SOKAK ORTASINDA KIYMA ÇEKİLEMEZ!

Kurban Bayramı'nda yaşanan diğer bir sıkıntıya da değinen Balbaloğlu, sokak ve cadde ortalarında vatandaşların kıyma çektirdiğini belirtti. Toz içinde çekilen kıymanın sağlık açısından çok zararlı olduğunu hatırlatan Balbaloğlu, bu yanlışın önüne geçildiğini ve bakanlık tarafından yasaklandığını söyledi. Balbaloğlu, yine sokak ortasında kıyma çekenlere cezai işlemin uygulanacağını hatırlattı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.