'Kurbana Halel Gelmemesi İçin Ehline Kestirin'

'Kurbana Halel Gelmemesi İçin Ehline Kestirin'

Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Ömer Deniz, kurbanlıkların dini yönden kurbana halel getirmeden usulüne uygun olarak kesilmesi için iş ehli olan kasaplara kestirmesi gerekiğini belirtti.    Kurban kesmenin Allah rızası için...

Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Ömer Deniz, kurbanlıkların dini yönden kurbana halel getirmeden usulüne uygun olarak kesilmesi için iş ehli olan kasaplara kestirmesi gerekiğini belirtti.

    Kurban kesmenin Allah rızası için yapıldığını söyleyen Oda Başkanı Deniz, "Kurban neticede bir ibadettir ve bu ibadetin layıkıyla yerine getirilmesi gerekir. Diğer yönden de usulüne uygun hayvana eziyet etmeden ve hayvana zarar vermeden kesim yapılmalıdır. Usulüne uygun nasıl kesimi yapacağını bilen kasap arkadaşlarımız ile halkımızın kurbanının kesmek için hazırlıklarımız yaptık. Oda olarak bu yıl küçükbaş kurban kesim bedeli olarak 50 lira büyükbaş için ise 250 lira olarak belirledik." dedi.

    Deniz, "İşi ehline teslim etmek lazım her dönem her bayram televizyonlarımızdan üzücü görüntüleri haber bültenlerinde görüyoruz. Dinen de caiz olamayan kesilen hayvanlara eziyet yapılması bunun yanında kendisine de zarar veren insanları da görüyoruz. Bunların yaşanmaması adına işi ehline teslim etmek gerekir." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.